RETALLADES EN SANITAT

Alonso afirma que si el PP torna a governar mantindrà el copagament farmacèutic

El ministre de Sanitat en funcions ho considera una mesura "justa"

cjane31739224 madrid 06 11 2015 politica   rueda de prensa poste160517101847

cjane31739224 madrid 06 11 2015 politica rueda de prensa poste160517101847

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat en funcions, Alfonso Alonso, ha confirmat aquest dimarts que si el PP guanya les eleccions i torna a governar, seguirà en vigor el copagament farmacèutic, perquè segons ell "fer marxa enrere amb el copagament seria més injust".

En una entrevista a RNE, Alonso ha explicat que l'actual copagament farmacèutic que obliga els més grans de 65 anys a pagar part dels medicaments és "més just" que l'anterior, perquè "la renda és un criteri més just que l'edat" per fixar el copagament.

Notícies relacionades

Així mateix, ha manifestat que gràcies a la reforma que va portar a terme l'exministra Ana Mato, que va ser qui va impulsar els copagaments sanitaris, els aturats de llarga durada, al voltant d'un milió de persones, van deixar de pagar el 40% pels medicaments i que també gràcies a aquesta reforma "hem reduït a la meitat el nombre d'envasos de medicaments que hi havia a les llars espanyoles", i s'han estalviat en quatre anys 5.000 milions d'euros en despesa farmacèutica.

A més, ha indicat que "sempre estem disposats a corregir aquelles mesures que creiem que no funcionen", com el copagament hospitalari que també va posar en marxa Mato i que Alonso va eliminar "perquè era irritant per als pacients que estaven ingressats als hospitals haver de pagar pels medicaments que es donen allà. No tenia cap sentit. Sempre estem disposats a corregir allò que no és just".