POLÈMICA ACCIÓ POLICIAL AL RAVAL

L'acord assenyala que els agents van endarrerir l'actuació dels sanitaris

No van deixar actuar l'equip mèdic fins que la víctima va estar emmanillada i dins d'un cotxe patrulla

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les actuacions irregulars (i en alguns casos delictives) dels mossos durant i després de la reducció violenta no se cenyeixen només a tirar aigua sobre la taca de sang que va deixar a terra Juan Andrés Benítez o a buscar les persones que havien gravat l'escena, sinó també a la falta d'assistència a la víctima per part dels agents quan van veure que el seu estat era greu. Així ho exposa l'acord, que ha sigut admès pels policies acusats i serà recollit en la sentència.

El pacte detalla que una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) era al lloc dels fets des que els mossos van iniciar la reducció de Benítez i que cap dels agents va requerir la intervenció del personal facultatiu fins que la víctima, emmanillada i amb els peus subjectes a les mans per darrere, va ser conduïda a l'interior d'un cotxe patrulla. En aquest moment Benítez ja estava “inert”.

NORMES

Notícies relacionades

L'acord detalla que els policies ara condemnats haurien d'haver valorat si calia la intervenció dels serveis mèdics o no en el desenvolupament de la mateixa reducció, d'acord amb “les mínimes normes d'atenció”, i no ho van fer. Només van deixar actuar l'equip sanitari després. Els facultatius van treure l'home del vehicle policial i, una vegada estirat a terra, van intentar reanimar-lo. Al veure que el seu estat era molt greu, el van traslladar a l'Hospital Clínic, on va morir.

L'escrit firmat per totes les parts també exposa “la falta d'atenció” dels agents al “deure legal de garantir la integritat de totes les persones” previst en la llei de cossos i seguretat de l'Estat.