La investigació apunta que el policia va fer servir la seva arma reglamentària per cometre el crim

Els mossos poden endur-se la pistola a casa però han de tornar-la si estan més de 30 dies de baixa laboral

icoy33535786 gra190  sant feliu  barcelona   14 0472016   numer160414213650

icoy33535786 gra190 sant feliu barcelona 14 0472016 numer160414213650 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Les primeres indagacions de la investigació, sota secret de sumari, apunten que la pistola que l'agent Miguel Ángel ha fet servir per matar la seva exnòvia, Cristina, a Sant Feliu de Llobregat és l'arma reglamentària que li va entregar el cos de Mossos d'Esquadra. Ho confirmarà el laboratori de balística durant els pròxims dies.

Cada agent té una arma que és propietat dels Mossos. El més habitual és que els policies optin per guardar la seva pistola, de la qual són responsables legalment, a l'armeria de la comissaria. No obstant, aquesta norma general no és una instrucció de compliment obligat. Molts opten per quedar-se-la quan finalitzen el servei i endur-se-la a casa.

El context actual d'amenaça d'atemptat gihadista, situat en el penúltim nivell d'alerta (4 sobre 5), ha provocat que el nombre d'agents que opten per no separar-se de la pistola hagi crescut els últims mesos.

A més d'aquesta arma reglamentària, hi ha agents que opten per adquirir una segona pistola que guarden al seu domicili, per si es veuen obligats a actuar fora de servei i poguessin necessitar-la. Aquesta pistola la paguen aleshores de la seva butxaca i passa a estar controlada per la Guàrdia Civil, com qualsevol altre ciutadà amb permís d'armes.

Notícies relacionades

Quan un agent dels Mossos agafa una baixa laboral per motius mèdics ha de tornar la pistola reglamentària abans que la seva absència superi els 30 dies. Miguel Ángel no havia retornat la seva tot i que feia més o menys aquest temps que estava de baixa. 

Aquest divendres, els seus companys de la comissaria del districte de Ciutat Vella celebren el Dia de les Esquadres de Barcelona. Una festa a què assistiran “commocionats” per la notícia que els ha arribat avui de Sant Feliu de Llobregat.