Roses ordena paralitzar "immediatament" les obres de l'exterior d'El Bulli

Associacions ecologistes i el parc natural han denunciat que s'estan portant a terme moviments de terres no autoritzats

fcosculluela16425147 barcelona 10 6 2011    dominical   el bulli     fo160318120023

fcosculluela16425147 barcelona 10 6 2011 dominical el bulli fo160318120023

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Roses (Alt Empordà) ha ordenat paralitzar "immediatament" les obres que s'estan portant a terme a l'exterior de la parcel·la d'El Bulli, el famós restaurant de Ferran Adrià situat a la cala Montjoi, perquè els treballs que s'han portat a terme no tenen la pertinent llicència municipal.

Aquestes obres irregulars són uns moviments de terres que van ser denunciats fa un mes per l'entitat ecologista Iaden-Salvem l’Empordà, que els va qualificar de “desmesurats” i "il·legals”. Es tractava d'uns canvis que coneixia l'ajuntament, que els seguia amb atenció, perquè que no disposaven de tots els permisos necessaris.

“Només es preveia talar alguns arbres i ara hem vist que s'han mogut moltes terres, s'han suprimit terrasses i s'ha deixat la roca despullada”, ha detallat la presidenta de Iaden, Barbara Schmitt.

INFORME DESFAVORABLE DEL PARC

La setmana passada, l'Ajuntament de Roses va rebre un informe dels responsables del Parc Natural del Cap de Creus en què s'alertava d'aquests moviments de terres “il·legals”.

Notícies relacionades

Davant aquesta situació, el consistori ha decidit ara paralitzar tots els treballs a l'exterior d'El Bulli fins que disposin de l'informe favorable. A més, ha avisat que, en cas d'incompliment, el propietari serà sancionat. Adrià té 15 dies per presentar-hi al·legacions.

Es dóna la circumstància que el famós cuiner ja va haver de reduir les dimensions del projecte inicial de la BulliFoundation arran de les queixes de les entitats ecologistes, que van denunciar que els edificis projectats vulneraven les limitacions establertes per la normativa del parc natural.