PEDERÀSTIA A L'ESCOLA

Detingut un professor per abusos sexuals en un institut de l'Ametlla del Vallès

El docent va ser denunciat per tres presumptes víctimes, dos nois de 14 anys i un altre de 16 anys

En aquest cas, ha sigut Ensenyament qui ha denunciat el cas davant els Mossos

icoy33007419 l ametlla del valles 01 03 2016 caso de pederastia160301201141

icoy33007419 l ametlla del valles 01 03 2016 caso de pederastia160301201141 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Els Mossos d'Esquadra han detingut un professor de secundària de l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) com a presumpte autor de tres delictes d'abusos sexuals a menors, segons han confirmat la Conselleria d'Ensenyament i la policia catalana. Els Mossos van rebre una denúncia per part de la direcció del col·legi el dimecres 24 de febrer. Les presumptes víctimes són dos nois de 14 anys i un altre de 16 anys, a qui hauria tocat els genitals.

El docent, C. S. O, veí de Barcelona de 58 anys, que treballava a l'institut públic Eugeni Xammar, va ser detingut aquest dilluns a primera hora per agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Granollers. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat d'instrucció número 4 de Granollers, en funcions de guàrdia, va prendre declaració ahir a la nit al professor. El jutge va acordar deixar-lo en llibertat amb càrrecs sense imposar-li cap mesura cautelar, d'acord amb el criteri del Ministeri Fiscal, segons el TSJC.

Notícies relacionades

En aquest cas, i d'acord amb el protocol antiabusos que està en vigor des del 2012, la direcció de l'institut va comunicar els fets, així que va rebre la primera queixa d'un alumne, als serveis territorials d'Ensenyament del Maresme-Vallès Oriental, que van ser els que van interposar la denúncia policial contra el docent. També s'han sumat al cas les famílies de les tres presumptes víctimes, que han presentat tres denúncies.

El professor ha sigut suspès del seu lloc de manera cautelar durant tres mesos, mentre es resol la investigació policial, han indicat fonts de la conselleria que dirigeix Meritxell Ruiz, que insisteixen a recalcar que en aquesta ocasió les pautes de detecció i intervenció recollides en el protocol per protegir els menors contra abusos sexuals "han funcionat com està previst".