judici

El fiscal demana 23 anys de presó per a les tres acusades de l'assassinat de la presidenta del PP de Lleó

Aquest dimarts comencen a declarar les tres acusades pel crim

El tribunal popular el formen 5 homes i 4 dones d'entre 34 i 65 anys

icoy32456677 gra227  le n  18 01 2016   vista de la audiencia p160118191346

icoy32456677 gra227 le n 18 01 2016 vista de la audiencia p160118191346 / J Casares

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L’Audiència de Lleó jutja el cas d’Isabel Carrasco, la presidenta de la Diputació d’aquesta localitat assassinada a trets el 12 de maig del 2014. Ahir es va formar el jurat, que integren cinc homes i quatre dones, d’entre 34 i 65 anys. Després d’aquest tràmit, avui comença el judici amb la declaració de les tres dones sospitoses de cometre el conegut com a crim de Lleó.

    Montserrat González, la seva filla Montserrat Triana i la policia local Raquel Gago estan acusades d’ordir i executar el pla que va acabar amb la vida de la política del Partit Popular. El jurat popular escollit per jutjar-les notarà «l’enorme expectació social i importància periodística», en paraules del jutge de la sala, Carlos Javier Álvarez, d’un judici que segueixen 130 periodistes de més de 40 mitjans de comunicació.

    Segons la fiscalia, la mare i la filla van sorprendre Carrasco en una passarel·la sobre el riu Bernesga. Després dels trets van fugir i Triana va entregar el revòlver a l’agent Gago, que el va amagar al seu cotxe. Hauria sigut un «crim perfecte», segons la fiscalia, si un policia jubilat no les hagués seguit. Per a cadascuna, la fiscalia demana una pena de 23 anys de presó.

Notícies relacionades

    Després del seu arrest, la mare va confessar ser l’autora dels trets i va assegurar que ho havia fet motivada per l’odi que sentia per la «dama de hierro de León» –sobrenom de Carrasco–, a qui considerava culpable de l’acomiadament de la seva filla i de posar fi així a la seva carrera professional en el PP de la província.

    Per la seva part, la policia Gago, amiga íntima de Triana durant els últims 10 anys, segueix mantenint a hores d’ara la seva innocència. La seva defensa es basa en la idea que no sabia que havien amagat la pistola al seu cotxe i que va avisar la policia tan bon punt la va descobrir, un dia més tard, en comptes de desfer-se’n, cosa que va tenir temps de fer. Decidir sobre la culpabilitat de la tercera dona serà la part més complicada dels nou membres d’aquest jurat. S’obre la sessió.