Investigat l'exregidor de la policia de Calafell per anul·lar 383 multes de trànsit d'ell i la seva família

El regidor, a l'oposició des de les municipals del maig, i un sergent estan imputats per l'eliminació irregular de gairebé 800 sancions

3
Es llegeix en minuts
Rafael Morales
Rafael Morales

Periodista

ver +

El regidor de Seguretat Ciutadana de Calafell en l'anterior mandat municipal, Francesc Clavero (CiU), va anul·lar gairebé 400 multes de trànsit, la majoria per estacionar sense pagar a la zona blava, d'ell mateix, de la seva dona i la seva filla. El cas l'està investigant el Jutjat d'Instrucció número cinc del Vendrell, que dilluns va prendre declaració com a imputats Clavero i un sergent de la policia local. Se'ls acusa d'anul·lar de manera irregular un total de 773 multes, per un valor d'uns 20.000 euros, entre els anys 2011 i 2015, segons ha informat aquest dimarts el mateix ajuntament, ara presidit pel socialista Ramon Ferré. 

La polèmica per les multes de trànsit a Calafell ha explotat definitivament. Si dilluns van declarar els dos imputats, l'ajuntament ha volgut aquest dimarts aprofundir en alguns dels arguments que va utilitzar Clavero per eximir la seva responsabilitat en la cancel·lació de les multes. L'ajuntament ha informat que Clavero es va anul·lar a si mateix i "sense motius legals" 300 multes de zona blava. L'import pujaria a 8.751 euros, segons les diligències que instrueix el jutjat del Vendrell i a què té accés l'equip de govern municipal, que es va personar en la causa com a part perjudicada.

La denúncia d'un policia local

Responsables municipals li van explicar que la raó era un defecte de forma, però l'agent no es va conformar amb l'argument. Va posar el cas en mans de la fiscalia quan després d'investigar la situació i comprovar que hi havia centenars de multes que la Diputació no arribava a tramitar. L'ajuntament ha informat que les 773 multes per les quals estan imputats l'exresponsable de Seguretat Ciutadana, Francesc Clavero, i un sergent de la policia local, són les tres quartes parts de totes les anul·lades entre els anys 2011 i 2015. 

La informació facilitada aquesta tarda detalla que de les 300 multes imposades a Clavero i posteriorment anul·lades, 198 corresponen al seu antic vehicle particular, deu a un nou vehicle i les 92 restants es van imposar a un tercer cotxe que l'exresponsable de la policia local va fer servir com a vehicle de cortesia d'un concessionari d'automòbils. Clavero també hauria anul·lat 83 multes més a vehicles de familiars directes per un import de 2.371,31 euros. Es tracta de 23 sancions imposades al vehicle de la seva dona, 49 al de la seva filla i 11 a un cotxe de l'empresa on treballava la filla.

Clavero defensa que no es van aplicar mai “criteris arbitraris” en l'anul·lació de les sancions. Van ser criteris de “màxima objectivitat”, sosté, i assegura que la gran majoria de les multes anul·lades estaven relacionades amb motius de feina i que els beneficiaris n'eren regidors i empleats de serveis, com personal del centre mèdic i treballadors d'empreses de serveis. "Vaig anul·lar les multes pensant que ho podia fer en funció del meu càrrec i ningú em va dir el contrari", apunta.

CLAVERO: "ERA HABITUAL"

Notícies relacionades

A les portes dels jutjats, Clavero va insistir dilluns que "estava justificat" anul·lar les multes en tots els casos que es va fer i va admetre que "perdonar" les multes als regidors era una pràctica habitual. "No he fet res diferent del que ja es feia", va argumentar. També va esmentar que l'actual alcalde li va demanar, quan era a l'oposició, que retirés una multa a la seva mare i que Joan Maria Triadó, que en l'actualitat forma part del govern municipal per la UAM, li donava sobres amb multes que considerava que s'havien d'anul·lar.

"A la meva mare la van multar, va presentar recurs i l'hi van acceptar", ha explicat avui l'alcalde. "El recurs no podia estar més carregat de raó i la multa es va retirar pel procediment correcte, no com les que Clavero es perdonava a ell mateix i als seus familiars", ha defensat Ferré, que acusa Clavero d'"intentar escampar l'ombra del dubte per eludir la seva responsabilitat". També ha recordat que l'ajuntament va haver de donar la raó a nombrosos veïns del nucli antic que van ser multats durant el mercat medieval del 2013 malgrat que disposaven d'una autorització municipal.