AVUI I DEMÀ

Comença el Gran Recapte

La recollida solidària a tot Catalunya té com a objectiu aconseguir 5.000 tones d'aliments

1
Es llegeix en minuts
Rosa Mari Sanz
Rosa Mari Sanz

Periodista

ver +

El mercat del Ninot, a l'Eixample barceloní, ha sigut aquest divendres a les 9.00 del matí el punt escollit per donar el tret de sortida a una nova edició de la gran recollida de menjar que promouen els quatre Bancs dels Alimentsde Catalunya. El Gran Recapte, que se celebra aquest divendres i dissabte, pretén recollir fins a 5.000 tones d'aliments a través dels 2.500 punts habilitats en mercats i supermercats de 371 municipis catalans.

La previsió és distribuir a través de les entitats socials adherides a aquesta oenagé aliments a 260.000 catalans sense recursos, gràcies a la feina de fins a 25.000 voluntaris, que col·laboren tant en tasques logístiques prèvies com en la recepció i la classificació dels aliments recollits.

Una novetat d'aquesta edició, subratllen des de l'organització, és el nou torn de classificació d'aliments entre setmana, que s'allargarà fins al 3 de desembre.

Notícies relacionades

Els principals aliments que fan falta són oli, llet i conserves de llegums cuits, així com conserves de carns i de peix, productes amb data de caducitat llarga, que no suposin una despesa energètica alta --com passa amb els llegums secs, que demanen evitar per la despesa d'aigua i gas de la seva cocció--.

Els organitzadors han destacat el repte logístic que suposa la iniciativa, sobretot a la província de Barcelona, on compten amb 1.700 punts de recollida --gairebé 500 més que l'any passat--, 700 només a la ciutat.