Els bombers donen per controlat un incendi forestal a Alcover

Les flames han aconsellat confinar els veïns de la urbanització del Remei i han cremat unes tres hectàrees de massa forestal

1
Es llegeix en minuts
Rafael Morales
Rafael Morales

Periodista

ver +

Els bombers han donat per controlat a les 14.33 hores l'incendi que s'ha declarat cap a les 11 del matí d'aquest dimecres als voltants de l'ermita del Remei, al terme municipal d'Alcover (Alt Camp). A la zona, on s'han cremat unes tres hectàrees de massa forestal, segueixen treballant 20 dotacions terrestres per remullar el terreny. 

Un total de 19 dotacions terrestres i tres d'aèries dels bombers han treballat en les tasques d'extinció a partir que els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís a les 11.11 hores del matí. El fum, el fort vent i la dificultat orogràfica han provocat que els bombers aconsellessin el confinament dels veïns a casa a la urbanització del Remei, on estan censades unes 500 persones.

Notícies relacionades

L'incendi ha afectat una zona boscosa al costat de l'ermita del Remei, situada a prop del curs del riu Glorieta, que és molt concorreguda  per senderistes. El fort vent feia preveure una desenllaç més complicat ja que fins i tot ha obligat a retirar-se dos dels avions que havien anat a reforçar les tasques d'extinció. 

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l'incendi cap a les 13.26 hores. També han aixecat la recomanació que els veïns es mantinguessin tancats a casa. També s'està investigant les causes de l'incendi, encara que l'alcalde de la població, Robert Figueras, ha apuntat a un cable elèctric que hauria caigut a causa del vent.