INDAGACIONS JUDICIALS

Imputat per prevaricació el cap dels Mossos de Gavà

El jutge sospita que no va investigar prou un presumpte cas d'abusos policials

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ
BARCELONA

Un jutge de Tarragona sospita que l'intendent Jaume Morón, cap dels Mossos de l'àrea bàsica policial de Gavà, no va investigar de forma adequada un cas de maltractaments comès presumptament per dos agents municipals de Vila-seca.

Un home d'uns 40 anys, veí de Lleida, va ser detingut el febrer del 2013 quan sortia d'una discoteca de la Pineda per generar altercats. Poc després va assegurar haver sigut agredit pels dos policies en un descampat durant el seu arrest. Però la denúncia es va arxivar.

Notícies relacionades

El jutge va rebre a principis del 2015 informació facilitada per una font anònima que ha reactivat el cas. El 6 de març els Mossos van registrar les taquilles dels dos policies acusats a les dependències del cos municipal. També el domicili d'un d'ells. Tots dos, juntament amb el  seu comandament superior, van quedar imputats -en grau divers- per delictes de lesions, detenció il·legal, omissió del deure de perseguir delictes, falsedat documental i encobriment.

Segons confirmen els Mossos, el jutge va imputar ahir l'intendent Morón, llavors a càrrec de l'àrea bàsica policial del Tarragoní, i el sergent que va investigar el cas, per un presumpte delicte de prevaricació i un altre d'omissió del seu deure per arxivar massa ràpid la denúncia del ciutadà de Lleida. Morón està des de l'agost passat al capdavant de la comissaria de Gavà.