CosmoCaixa crea un nou espai per "pensar amb les mans"

El centre presenta nova programació amb exposicions sobre l'evolució i la humanitat, que consolida la seva internacionalització

2
Es llegeix en minuts

El centre CosmoCaixa de Barcelona inaugurarà aquest Nadal un nou espai interactiu Creactivity, amb què es busca promoure «l'art de pensar amb les mans» dels nens de més de 7 anys. La iniciativa ha sigut donada a conèixer aquest dijous amb motiu de la presentació de la temporada del centre barceloní, que ja començarà la setmana que ve amb l'exposició 'Accelerant la ciència', en què es convidarà els visitants a submergir-se en l'evolució de l'univers. El programa es completarà el març del 2016 amb l'exposició 'El bressol de la humanitat', que convidarà a submergir-se en l'evolució de l'home, i, al maig, 'Wildlife Photographer of the year 2015' oferirà les 100 millors fotografies de la biodiversitat a la Terra.

El director de l'àrea d'Investigació i Coneixement de la Fundació La Caixa, Jordi Portabella, ha explicat que els seus objectius per a aquesta temporada són els d'«oferir un relat conjunt sobre la vida, que comença amb el 'big bang' i continua amb l'origen de la humanitat, l'esplendor de la naturalesa salvatge o la creativitat dels nens».

Creactivity està inspirat en la metodologia Tinkering del museu Exploratorium de San Francisco i té com a objectiu «posar en joc la creativitat, la innovació i l'esperit emprenedor dels nens a través de l'activitat manual», ha resumit el director de CosmoCaixa, Lluís Noguera. La instal·lació, destinada a nens de més de 7 anys, consta de diferents plataformes amb boles, rampes, engranatges o circuits elèctrics.

L'exposició 'Accelerant la ciència' pretén «donar a conèixer l'accelerador de partícules més important del món i acostar al públic general el funcionament i objectius de l'Organització Europea per a la Recerca Nuclear (CERN)«, ha afirmat Noguera. Per fer comprensible «una matèria tan complicada» s'utilitzaran «audiovisuals amb explicacions dels mateixos investigadors del CERN i amb models tridimensionals dels detectors de partícules», ha dit el director de CosmoCaixa.

Portabella, per la seva banda, ha subratllat la importància de «les més de 200 peces de les troballes arqueològiques a Tanzània» que s'exposaran a 'El bressol de la humanitat'.

Notícies relacionades

A més, la temporada del museu inclou novetats en materials divulgatius com els programes del Planetari Deep Sky El sueño de volar. També hi haurà activitats dirigides al món educatiu i als adolescents, entre les quals la directora general adjunta de la Fundació Bancària La Caixa, Elisa Duran, ha destacat Explainers, «una iniciativa pionera perquè estudiants voluntaris facin les visites guiades els caps de setmana».

Els responsables de CosmoCaixa han donat a conèixer les xifres de la temporada passada, quan van rebre 739.649 visitants, dels quals gairebé una quarta part van ser escolars, uns 1620.000. En aquest sentit, Duran ha explicat que, amb la consolidació de l'ocupació escolar, el seu repte ara és créixer entre el públic general.

Temes:

CosmoCaixa