CONNEXIÓ A INTERNET

Unes 500 estacions de Rodalies i els trens de l'AVE tindran wi-fi

1
Es llegeix en minuts

Unes 500 estacions de Rodalies de tot Espanya i els 89 trens de l'AVE començaran a disposar de wi-fi a partir del mes que ve. La implantació del servei es farà de mica en mica en un procés que la companyia calcula que durarà entre dos i dos anys i mig.

L'oferta de connexió wi-fi és el resultat d'un concurs convocat per Renfe. El seu consell d'administració va acordar ahir adjudicar-lo a Telefónica per un import total de 101,85 milions d'euros (sense IVA), van confirmar fonts pròximes al procés a l'agència Efe. Vodafone era l'altre operador que aspirava a aconseguir el contracte, de sis anys prorrogables per quatre més i que comprèn la instal·lació i gestió del servei així com l'explotació d'una plataforma de continguts i serveis d'entreteniment.

Notícies relacionades

Aquesta nova prestació permetrà a Renfe avançar en el procés de digitalització amb continguts i serveis a la carta i suposarà la generació d'ingressos per a les dues companyies, segons les mateixes fonts, que van assegurar que està previst que al llarg de la vida del projecte els ingressos del projecte superen els costos.

Recentment, en una prova pilot, Renfe va adjudicar a Informática El Corte Inglés els serveis de wi-fi de les estacions de Rodalies de  Plaça Catalunya, a Barcelona, i de Getafe, a la província de Madrid.