'cas inipro'

La Guàrdia Civil escorcolla l'Ajuntament de Tarragona

Abans, els agents han inspeccionat l'Institut de Serveis Socials de la ciutat durant vuit hores

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil registra des de les 21 hores tocades l'Ajuntament de Tarragona, segons informa el 'Diari de Tarragona'. Aquest escorcoll es produeix després que agents de la Guàrdia Civil hagin fet el mateix a les oficines de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST). Tots dos estan relacionats amb el 'cas Inipro'. Segons aquest diari, alguns regidors del consistori esperaven els agents a l'entrada de l'edifici.

VUIT HORES

El registre de la seu de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, a càrrec d'agents de la Guàrdia Civil, ha durat vuit hores, abans de continuar en dependències municipals situades també a la plaça Imperial Tàrraco, segons el que fonts pròximes al cas han explicat a Efe.

Els agents, en qualitat de policia judicial del Jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona, han escorcollat les dependències de l'IMSST des de les onze d'aquest matí fins a les set del vespre i s'han emportat diverses caixes amb documentació.

El registre està relacionat amb la investigació de suposades irregularitats per part de l'IMSST, arran d'una denúncia de la CUP sobre l'adjudicació el 2010 a Iniciatives i Programes (Inipro) d'un servei d'assistència a l'immigrant a través de la fórmula legal de convidar tres empreses a participar en un concurs. No obstant, una d'elles es va retirar del concurs que va guanyar Inipro, mentre que l'empresa perdedora, Itinere, era del mateix grup que Inipro.

Es dóna el cas que tant Inipro com Itinere estan molt vinculades al PSC, partit que controlava --i controla-- l'IMMST quan es van denunciar els fets.

Notícies relacionades

Fonts pròximes al cas han precisat a Efe que el procediment negociat del 2010 era legal, però es va prorrogar els anys 2011 i 2012 irregularment i els agents busquen documentació relacionada amb aquestes pròrrogues.