ORDRE JUDICIAL

Un jutge ordena agafar mostres del cos de Ruiz-Mateos per fer una prova de paternitat

La sol·licitant, Adela Montesdeoca, assegura ser filla de l'empresari, que va morir dilluns

1
Es llegeix en minuts

El Jutjat de Primera Instància número 2 de Pozuelo de Alarcón (Madrid) ha ordenat agafar mostres del cadàver de José María Ruiz-Mateos, mort aquest dilluns als 84 anys, per fer-li una prova de paternitat sol·licitada per Adela Montesdeoca, que assegura que és filla de l'empresari, segons han confirmat fonts jurídiques pròximes a la família.

Ruiz-Mateos va ser enterrat aquest dimarts al columbari propietat de la família a l'església de Nuestra Señora de la O, a la localitat gaditana de Rota, ciutat natal de l'empresari, on també es va celebrar el funeral.

El fundador de Nueva Rumasa va morir dilluns després d'estar ingressat a l'hospital d'El Puerto de Santa María (Cadis) des de mitjans d'agost, quan es va fer una fractura de maluc que es va complicar amb una pneumònia. Les seves restes mortals van ser traslladades a les dependències de les Germanetes de la Caritat de la mateixa localitat, on van ser vetllades abans de sortir cap a la seva ciutat natal per rebre sepultura.

Notícies relacionades

Durant els últims anys, el patriarca de la família Ruiz-Mateos havia vist deteriorada la seva salut. De fet, el 18 de juny, Ruiz-Mateos ingressava a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid per un empitjorament de la seva salut després de passar la seva primera nit a la presó de Soto del Real per una ordre judicial.

Vuit dies després, el 26 de juny, l'empresari de Jerez era posat en llibertat per resolució del jutge davant el deteriorament del seu estat i els símptomes de Parkinson acreditats per un informe mèdic. L'excarceració es va produir en resposta a una petició de l'equip jurídic de l'advocat, que havia recorregut el decret de presó i sol·licitat la suspensió de la pena davant la "malaltia molt greu amb sofriments incurables" del seu defensat. Segons diversos informes, presentava un deteriorament de l'habilitat cognitiva i funcional.