SUCCÉS AL BAIX LLOBREGAT

Castelldefels pateix el segon crim masclista en una setmana

El sospitós va atacar al mig del carrer amb un matxet la dona, de qui havia sigut parella

Veïns van impedir que fugís el presumpte agressor fins que va arribar la policia

Policies i personal sanitari intervenen al lloc on es va perpetrar el crim, a Castelldefels, ahir.

Policies i personal sanitari intervenen al lloc on es va perpetrar el crim, a Castelldefels, ahir. / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
VÍCTOR VARGAS LLAMAS / CASTELLDEFELS

Sense temps per recuperar-se del parricidi de la setmana passada, la fatalitat va tornar a commoure ahir Castelldefels al repetir-se com a escenari d'un crim masclista. La Policia Local va detenir un home de 50 anys com a presumpte responsable d'apunyalar mortalment amb un matxet i al mig del carrer una dona de 44 anys amb qui havia compartit una relació sentimental.

Els crits de la víctima van trencar la quietud del barri de Can Vinader al voltant de dos quarts de set del matí, quan sortia del seu domicili i es disposava a anar a la feina. Crits que van alertar els veïns i la seva actual parella, que va baixar immediatament al carrer per intentar evitar l'inevitable. La veu de la dona també va arribar fins a Juan, oncle de la parella de la víctima, que acabava de passar davant la porteria on es va produir el succés. Juan tot just va tenir  temps de comprovar que «el tipus encaputxat i capcot, sense mostrar la cara» que havia vist rondant per allà havia fugit cap a una pineda mentre dos nois intentaven enxampar-lo.

Un dels perseguidors era el germà de la parella, segons va explicar Jorge, que va sortir al carrer desorientat per tot l'enrenou. «Van aconseguir retenir-lo fins que va arribar la Policia Local i el va detenir». Altres veïns van confirmar que els intents de la seva parella i dels serveis sanitaris per reanimar-la van resultar inútils per la gravetat de les ferides.

La dona tenia un fill de 13 anys amb el seu exmarit i va tenir una relació posterior amb l'ara detingut abans de conèixer la seva actual parella. L'arrestat, veí de Viladecans, no tenia antecedents ni consta l'existència de denúncies contra ell per maltractaments. Segons diversos veïns, la dona morta va patir l'incendi de la seva vivenda i del seu automòbil l'any passat, amb una diferència d'uns mesos, i tot i que es va determinar que no havien sigut accions fortuïtes no es va poder identificar l'autor. Les mateixes fonts sostenen que la dona i el seu entorn sospitaven que podia tractar-se de la seva exparella, que no havia assimilat bé la ruptura sentimental.

EL PROTOCOL

Notícies relacionades

L'Ajuntament de Castelldefels va decretar dos dies de dol, va fer un minut de silenci al migdia en repulsa pel crim i va convocar un ple extraordinari en què es va resoldre revisar el protocol municipal contra la violència masclista. «Establirem mesures urgents per eradicar fets com els d'aquests dies», va exposar l'alcaldessa, Candela López. La setmana passada, un home de 61 anys va matar a trets la seva dona , de 45, amb qui ja no vivia, i els dos fills de la relació, de 9 i 12,  abans de suïcidar-se a la casa familiar de Castell-defels.

Els dos crims es troben entre els set casos recents que el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat encara ha de confirmar com a morts per violència masclista. El saldo oficial del Govern parla de 23 dones mortes a mans dels seus cònjuges o exparelles des de començament d'any a Espanya.