VENTS I TEMPESTES

Fortes pluges arriben per fi a Catalunya

Andorra, el Perelló i Vilassar de Mar han sigut les zones que han quedat més afectades pel canvi de temps

Una onada de fang i aigua cobreix un dels carrers de Sant Julià de Lòria, a Andorra.  / periodico

1
Es llegeix en minuts
GEORGINA VALLS / BARCELONA

Després d'unes quantes onades de calor, han arribat per fi les pluges Catalunya. Les tempestes i les ratxes de vent s'han donat a la zona del Pirineu, però també s'han manifestat a la part interior de Catalunya i a la zona del litoral i el prelitoral.

Andorra s'han registrat fortes pluges torrencials que han desbordat durant unes hores Torrent d'Aixirivall a Sant Julià de Lòria. El representant de Protecció Civil del Principat d'Andorra, Francesc Areny, ha manifestat que "l'aigua ha arrossegat troncs, pedres i fang que han taponat un pont de la part alta de Sant Julià de Lòria i que ha fet que es desbordés el riu i afectés 200 metres de la carretera de la Rabassa". 

TALLS DE LLUM

Notícies relacionades

Fortes tempestes també han afectat Vilassar de Mar (Maresme) i han deixat sense subministrament elèctric uns 3.000 clients d'Endesa. No obstant, la incidència ha quedat solucionada cap a les set del matí. Així mateix, s'han registrat unes màximes de 28 litres per metre quadrat a Caldes de Montbui (Vallès Oriental), 13 d'ells en només mitja hora.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, al Perelló (Baix Ebre) s'han registrat fortes ratxes de vent que han arribat als 33 km/h i 12 km/h en algunes parts de Barcelona. A més, el vent també ha bufat amb força a les províncies de Lleida i en comarques del Vallès, a Barcelona