PROCÉS JUDICIAL PER UNA ACTUACIÓ DELS mossos

Felip Puig desdenya el 'mea culpa' policial per la lesió de Quintana

L'exconseller d'Interior addueix que la confessió és una estratègia de defensa

Manté que la dona no va quedar bòrnia a causa d'un tret dels Mossos

Ester Quintana i el conseller Felip Puig.

Ester Quintana i el conseller Felip Puig.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

«Estratègia de defensa jurídica». Així va qualificar ahir el conseller d'Empresa, Felip Puig, que dirigia el Departament d'Interior quan Ester Quintana va ser mutilada per un projectil, les paraules pronunciades la setmana passada en una vista per l'advocada Olga Tobau, defensora del subinspector dels Mossos imputat, juntament amb un escopeter, per la pèrdua d'un ull que va patir Quintana en la vaga general del 14-N del 2012.

«Aquestes lesions van ser produïdes per l'impacte d'un objecte que va sortir d'una arma policial», va admetre la lletrada. Per primer cop i després de dos anys i mig de negar-ho, la defensa va reconèixer que la ferida que va patir la dona va ser causada per un projectil, tot i que no va precisar de quin tipus. Quintana sempre ha dit que va ser una bola de goma la que la va deixar bòrnia, una versió que ha sigut avalada pel jutge instructor.

Puig no es va moure ahir ni una mica. Preguntat ahir per aquesta qüestió en la roda de premsa posterior a la reunió de l'Executiu, va descartar comentar la confessió de l'advocada. «No entraré a valorar aquesta notícia perquè sembla respondre a una estratègia de defensa jurídica», va dir Puig per tota resposta.

Notícies relacionades

DIVERSES VERSIONS / El conseller es va reafirmar que la dona no havia patit la ferida a causa d'un tret dels Mossos. «La informació que el director general de la Policia [Manel Prat, que va dimitir un any i mig després] i jo mateix vam disposar és la que vam defensar en el seu moment i seguim defensant. Si una nova informació contradigués tots els informes, el mateix cos en farà una valoració».

En el seu moment, Puig va negar que els Mossos actuessin on la dona va ser mutilada. Després, que només van disparar salves. Més tard, un vídeo que mostrava un agent disparant el va obligar a admetre que sí que es van tirar projectils, però hores després que Quintana fos ferida.