A L'ÍNDIA

Mor la germana Nirmala, successora de la mare Teresa de Calcuta

La monja es va fer càrrec de les Missioneres de la Caritat, que tenen 700 cases en 130 països

La germana Nirmala, en una conferència el 2007.

La germana Nirmala, en una conferència el 2007. / AFP

1
Es llegeix en minuts

La germana Nirmala Joshi, la successora de la Mare Teresa al capdavant de la congregació de les Missioneres de la Caridad, ha mort aquest dimarts per una aturada cardíaca, als 81 anys, a la ciutat oriental índia de Calcuta.

El vicari general de l'arxidiòcesi de Calcuta, Dominic Gomes, ha explicat que la germana Nirmala estava molt malalta i ha mort poc després de mitjanit. "Era una dona molt dolça i senzilla, encara que al mateix temps tenia una personalitat molt forta", ha dit Gomes, que ha afegit que el funeral de la religiosa tindrà lloc aquest dimecres a les 16.00 hores a la seu central de les Missioneres de la Caritat.

L'arquebisbe de Calcuta, Thomas D'Souza, ha explicat al diari 'Indian Express' que la religiosa, que "va fer el seu últim sospir en pau", patia problemes de cor i, encara que havia estat hospitalitzada, va morir en una de les cases de les missioneres de la Caritat.

Les mostres de pesar per la mort de la religiosa s'han multiplicat a les  xarxes socials i entre les autoritats índies.

Nirmala Joshi (1934) va néixer en un campament militar a l'Estat indi de Jharkhand, limítrof amb Bengala, com a filla d'un soldat nepalès de les tropes dels coneguts guerrers Gorkha de l'Imperi Britànic. Es va unir a les Missioneres de la Caritat el 1976 inspirada pel treball a favor dels pobres de la Mare Teresa, que havia fundat la congregació a Calcuta el 1950 després d'una experiència mística.

Notícies relacionades

Després de la mort el 1997 de la Mare Teresa, beatificada el 2003, la germana Nirmala va passar a ocupar el seu càrrec en la direcció de les Missioneres de la Caritat fins al 2009, quan va demanar ser rellevada per portar "una vida de contemplació".

Les Missioneres de la Caritat, en els seus orígens una petita congregació que ajudava els més pobres de Calcuta, s'ha convertit en una xarxa que compta amb unes 4.500 religioses que treballen en més de 130 països, on tenen unes 700 cases dedicades a assistir els necessitats. "Després de deixar-nos la Mare Teresa vam pensar que seria molt difícil, però no, la Mare està sempre guiant-nos i creixem cada dia gràcies a les seves benediccions", va assegurar la germana Nirmala el 2004 al diari 'The Telegraph' de Calcuta.