SENTÈNCIA JUDICIAL

12 anys per a l'expresident de la Creu Roja de Banyoles per pederàstia

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

El Jutjat Penal número 3 de Girona ha condemnat l'expresident de la Creu Roja de Banyoles Joaquim Homs a 12 anys de presó i 7.200 euros de multa per prostitució de menors i abusos sexuals continuats. A més a més, Homs haurà d'indemnitzar les seves tres víctimes amb un total de 10.000 euros. El jutge considera provat que l'expresident de l'oenagé a la capital del Pla de l'Estany es va aprofitar de la difícil situació social i de l'escassetat de recursos econòmics de les tres víctimes i les va utilitzar per actuar de forma libidinosa.

A més a més, li imposa una ordre d'allunyament, i per això no es podrà acostar durant cinc anys a cap dels tres joves, ni aproximar-se a menys de 300 metres dels seus domicilis o llocs d'estudi. Durant el judici, celebrat a mitjans d'aquest mes de maig, Homs va al·legar estar sent víctima d'un muntatge per part dels tres denunciants. Va assegurar que abans que es presentés el 2013 la denúncia contra ell per presumptes abusos sexuals, a penes havia mantingut relació amb els nois, si bé va reconèixer que un d'ells va dormir un dia a casa seva, «perquè havia sortit de festa i no tenia on anar».

Notícies relacionades

La fiscal va sol·licitar, durant la vista oral, 18 anys de presó per a Homs per tres presumptes delictes d'abusos sexuals continuats i tres més de prostitució de menors. L'acusació particular va demanar 17 anys, mentre que el lletrat de l'expresident de l'assemblea local de la Creu Roja va requerir la seva lliure abso­lució.

La sentència dictada ahir no és ferma, i per això hi ha la possibilitat de recórrer-la.