Quatre anys de presó per a una auxiliar de guarderia de Gironella per maltractar dos nens d'1 any

Esther S. B. també ha sigut condemnada a inhabilitació especial i a pagar una indemnització de 90.000 euros a les famílies dels menors

Imatges gravades per una càmera instal·lada per la direcció de l’escola. / ACN

2
Es llegeix en minuts

El Jutjat Penal número 1 de Manresa ha condemnat a quatre anys de presó l'auxiliar de guarderia de Gironella acusada de maltractament de dos nens d'1 any. La jutge atribueix a Esther S. B. dos delictes contra la integritat moral amb l'agreujant d'abús de superioritat. A més de la pena de presó, també li imposa la inhabilitació especial per a l'exercici de la seva professió com a tècnica d'educació infantil durant el temps que duri la condemna. També haurà de pagar una indemnització de 90.000 euros a les famílies dels dos nens. D'altra banda, la sentència també condemna una altra mestra de l'escola de Gironella, Montserrat G. C., 11 mesos de presó com a còmplice de dos delictes contra la integritat moral.

La sentència, a la qual ha tingut accés ACN, considera provat que Esther S. B. treballava a l'Escola Anunciata de Gironella com a auxiliar de guarderia encarregada d'un grup d'alumnes d'1 any. Segons recull la sentència, el dia 14 de novembre de 2011 cap a les dues del migdia, l'acusada "va tirar a terra un menor d'un any d'edat violentament en posició cap amunt i li va immobilitzar els braços i les cames obligant-lo a empassar-se el menjar".

El text de la sentència també recull que el dia 18 de novembre del 2011 la condemnada va agafar un altre nen d'1 any i el va introduir en un sac de dormir en la posició inversa a l'habitual, amb el cap al lloc dels peus i "a continuació el va immobilitzar a l'interior del sac". La jutge conclou que aquests fets van ser presenciats per una altra treballadora del centre, Montserrat G. C., que "no va adoptar cap decisió per evitar el comportament de la companya".

IMATGES GRAVADES

Notícies relacionades

La jutge també ha condemnat Esther S. B. a indemnitzar en concepte de responsabilitat civil les dues famílies dels nens. D'aquesta manera, li imposa una condemna de 10.000 euros per a cadascun dels pares i de 25.000 euros per a cada nen pels danys morals i psicològics que els va ocasionar.

La defensa d'Esther S. B. va intentar durant el judici, que es va celebrar el 16 de març passat a Manresa, que invalidessin les imatges que es van gravar d'ella amb una càmera que la direcció del centre havia col·locat a la seva aula, però la jutge ho va desestimar. De fet, durant el judici es van poder visionar les imatges en què es veien els presumptes maltractaments. La defensa demanava l'absolució per a la seva client al considerar que el comportament d'Esther S. B. va ser "poc adequat", però en cap cas constitutiu de delicte.