Sor Paola a Ana Pastor: "Un gemec li va salvar la vida, l'anaven a ficar en un sac"

Una monja resident a Lampedusa narra a 'El objetivo' el drama de la immigració que viu aquesta illa del Mediterrani

Sor Paola, a ’El objetivo’ d’Ana Pastor. / LA SEXTA

1
Es llegeix en minuts

'El objetivo', d'Ana Pastor, va commmoure aquest diumenge l'audiència amb el programa dedicat al drama de la immigració i Lampedusa. Una monja de l'ordre de les Germanes dels Pobres de Vicente Morinello, Sor Paola, resident a l'illa italiana de Lampedusa, descriu el sentiment dels pescadors de la zona davant l'alerta humanitària que viu aquest enclavament enmig del Mediterrani, entre l'Àfrica i Europa.

Notícies relacionades

"Un se sent més sol encara quan sent a les notícies dels telediaris que ja estan a punt un milió d'immigrants a Líbia, preparats per afrontar la mort al mar, una mort probable, però millor que una mort segura al seu país", assegura. Les històries explicades per aquesta protagonista de la situació van impressionar qualsevol espectador que veiés el programa diumenge. Les aigües al voltant de Lampedusa s'han convertit en un gran cementiri d'il·lusions d'immigrants desitjosos d'arribar a Europa. Sor Paola explica la terrible experiència d'uns pescadors que van trobar a la nit un mar ple de cossos inerts que xocaven contra el buc de la seva embarcació. També la història d'una dona que aparentment morta va ressuscitar davant els braços d'un pescador. "Un gemec li va salvar la vida, l'anaven a ficar en un sac".

Més a prop de l'Àfrica que d'ItàliaLampedusa està immersa en un malson. "No podem estar tranquils sabent que la gent mor al mar", diu Sor Paola, "és una qüestió d'humanitat", diu abans de demanar una solució a la comunitat internacional. 

Temes:

Ana Pastor