NO S'HO VAN PRENDRE SERIOSAMENT

El detingut tenia una 'llista negra' amb 25 noms, entre els quals figuraven tres dels ferits

Diversos alumnes relaten que l'agressor feia broma des de fa dos mesos sobre portar a terme el seu pla

Mostres de dolor davant l’institut Joan Fuster.

Mostres de dolor davant l’institut Joan Fuster. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
CARLOS MÁRQUEZ DANIEL / MAURICIO BERNAL / BARCELONA

Després de la tràgica notícia de l'assassinat d'un professor a mansassassinat d'un professor d'un alumne de 13 anys amb una ballesta, es comencen a saber els detalls del succés. Segons diversos alumnes de l'institut Joan Fuster de la Sagrera, el jove tenia una llista amb 25 noms de professors contra qui pretenia atemptar. Fa un parell de mesos que tenia preparada la llista.

Els companys no se'l van prendre seriosament i no creien que el noi pogués portar a terme les seves dramàtiques intencions. Segons els alumnes del centre, ho tenia tot planejat des de fa temps, però sempre van pensar que era una simple broma.

Notícies relacionades

Però de broma res. Tres dels ferits aquest matí al Joan Fuster estan inclosos en aquesta llista: la professora de Castellà, la seva filla i un altre estudiant (tots dos alumnes de segon d'ESO).

El noi ha entrat a la seva classe cap a les 9.20 hores i ha atacat la seva professora de Castellà amb una ballesta del seu pare. No obstant, la tragèdia ha sigut total quan un professor substitut d'una altra classe ha anat a ajudar-la i el menor l'ha atacat mortalment.