COMMOCIÓ AL SECTOR EDUCATIU

Del noi amable al friqui de les armes

Un professor que fa anys que imparteix classes al centre assegura que "mai havia passat una cosa així a l'Institut Joan Fuster"

Commoció davant la porta de l’institut Joan Fuster.

Commoció davant la porta de l’institut Joan Fuster. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
GEORGINA VALLS / BARCELONA

El menor de 13 anys que ha acabat amb la vida d'un professor de l'Institut Joan Fuster del barri de Navas era un "noi molt amable amb els professors" i "un alumne molt responsable que mai faltava a les classes", segons explica a EL PERIÓDICO un professor que vol preservar el seu anonimat.

"No era conflictiu i tampoc tenia problemes mentals", resumeix en un primer traç el retrat de l'estudiant, en contra del que s'ha apuntat inicialment en alguns mitjans. A més prové d'una "família fabulosa".

No obstant, durant el matí ha anat sorgint veus d'estudiants del Joan Fuster que asseguren que el noi "estava una mica sonat " i que "feia coses rares". Algun company s'ha atrevit a descriure'l com "el típic friqui de les armes".

UN INSTITUT TRANQUIL

Notícies relacionades

El professor que ha parlat amb aquest diari ha volgut ressaltar que el Joan Fuster està en un "barri sense conflictivitat" i que el que ha passat aquest dilluns no té res a veure amb els "valors" que intenten "dia a dia inculcar als alumnes". El professor, que gairebé fa 20 anys que imparteix classes al centre, ha volgut ressaltar que els valors d'"aquest institut han sigut sempre "companyerisme, solidaritat i educació", i que sempre "els tutors hem fet una pinya a l'hora de detectar problemes entre els nens i solucionar-los", i ha afegit que "sempre hem estat a sobre d'ells quan ha sigut necessari". 

Preguntat per altres fets similars al centre ha assegurat que "és la primera vegada que passa una cosa així en aquest institut i que no hi ha antecedents de situacions similars", de manera que el conjunt de docents i alumnes "estan profundament consternats". Segons ha pogut informar a EL PERIÓDICO, els nens estan sent atesos per un grup de "psicòlegs", que a partir d'aquest dimarts "estaran donant molt de suport i afecte a tots els alumnes". 

Temes:

Armas