Un test de lògica per a nens de 14 anys de Singapur triomfa al món

Una pregunta per mesurar les capacitats dels joves estudiants es fa viral

El test de lògica per a estudiants de Singapur

El test de lògica per a estudiants de Singapur

1
Es llegeix en minuts

Un test de matemàtiques per a nens de 14 anys de Singapur, en concret una pregunta de lògica de l'examen, està causant furor a tot el món des que aquest diumenge un presentador de televisió de Singapur el va compartir a Facebook atribuint la dificultat a la de nens de P-5, d'edats compreses entre els 8 i els 10 anys.

Des d'aleshores, adults de tot el món es trenquen les banyes intenant esbrinar quina és la possible resposta. Aquest fet també ha generat un ampli debat a les xarxes socials i s'ha convertit en una preocupació pels pares dels nens pensant en l'estrès a què se sotmet els seus fills a l'escola.

La pregunta forma part, en realitat, d'un test de lògica de matemàtiques pertanyent a un concurs de matemàtiques per als col·legis de Singapur i altres països de l'Àsia, dirigit a nens de 14 i 15 anys per 'tamisar' els millors estudiants.

¿Ets capaç de resoldre'l?  La pregunta, que s'ha fet viral a Facebook i que ja ha arribat al nostre país, posa a prova el raonament lògic amb problemes comuns de matemàtiques.

L'enunciat diu així:

"Albert i Bernard s'han fet amics de Cheryl i volen saber quan és el seu aniversari. Cheryl els dóna una llista de 10 possibles dates: 15 de maig, 16 de maig, 19 de maig, 17 de juny, 18 de juny, 14 de juliol, 16 de juliol, 14 d'agost, 15 d'agost i 17 d'agost.

Cheryl els diu a Albert i a Benard, per separat, el mes i el dia del seu aniversari respectivament.

Albert: "Jo no sé quan és l'aniversari de Cheryl, però sé que Bernard tampoc ho sap".

Bernard: "Al principi, jo no sabia quan era l'aniversari de Cheryl, però ara ho sé".

Albert: "Llavors, jo també sé quan és l'aniversari de Cheryl".

Notícies relacionades

Així, ¿quan és l'aniversari de Cheryl?".

Basant-nos en els comentaris dels que ho han intentat, ningú sembla posar-se d'acord. ¿Ho aconseguiràs tu abans de resistir la temptació de mirar la solució?

Temes:

Singapur