TRAGÈDIA AÈRIA ALS ALPS

Familiars de les víctimes de l'accident de Germanwings viatgen a Marsella

Els últims familiars abandonen aquest dilluns l'hotel de Castelldefels

Equips espanyols de la Creu Roja reben les famílies que viatgen des de Catalunya als Alps francesos. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Un total de 22 familiars de les víctimes de la tragèdia aèria de la setmana passada als Alps es desplacen aquest dilluns en autocar cap a Marsella, on està instal·lat el principal centre d'atenció, per traslladar-se després a rendir homenatge a les víctimes Le Vernet, el punt més pròxim al sinistre.

Segons fonts del gabinet de crisi posat en marxa a Barcelona, les 22 persones, de tres famílies diferents, sortiran en tres autocars des de Premià de Mar, amb vuit membres de la família a bord, Olot, amb tres, i Girona, amb onze.

Una vegada a Marsella, es dirigiran al centre de suport als familiars habilitat per l'aerolínia Germanwings, on coincidiran amb altres familiars de les víctimes, amb la intenció de desplaçar-se llavors cap a Le Vernet, la població més pròxima a la catàstrofe, on s'ha erigit un monòlit en homenatge a les víctimes. La intenció de la majoria d'aquests familiars és tornar cap als seus domicilis després d'haver visitat el lloc dels fets.

Les famílies abandonen l'hotel

Notícies relacionades

Paral·lelament, a l'hotel Don Jaime de la localitat barcelonina de Castelldefels, convertit des de la setmana passada en el centre d'atenció a les víctimes a Barcelona, hi han passat aquesta última nit un total de 18 familiars, dels quals aquest dilluns es preveu que nou tornin a casa.

En aquest centre es manté un equip de suport, integrat per psicòlegs de la Creu Roja, metges del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de Catalunya, agents dels Mossos d'Esquadra, tècnics de Protecció Civil de la Generalitat i de la delegació del Govern i representants dels ministeris d'Interior i Foment.