La família Lubitz s'oculta després de saber la causa de la tragèdia

La policia registra la vivenda del copilot i la dels seus pares a Alemanya

Policies a la casa dels pares de Lubitz.

Policies a la casa dels pares de Lubitz. / AFP / PATRIK STOLLARZ

1
Es llegeix en minuts
C.MÁRQUEZ / F. COSCULLUELA / LE VERNET

Era una altra família destrossada que anava cap a Marsella per dirigir-se des d'allà a l'acte en memòria de les víctimes per l'accident aeri de dimarts passat, que va resultar no ser cap accident. El seu fill és el responsable que un sinistre s'hagi convertit en una tragèdia intencionada, com va anunciar el fiscal de Marsella, Brice Robin, en una roda de premsa que no va deixar indiferent a ningú. Com és lògic, no es van barrejar amb la resta d'afectats ni amb els pròxims a la tripulació, que també es van desplaçar als Alps per acomiadar els seus. La família d'Andreas Lubitz va desaparèixer, encara que algunes fonts la situaven a Le Vernet, on li haurien donat l'últim adéu.

Notícies relacionades

Un gendarme d'aquesta petita localitat d'uns 150 habitants va assegurar ahir que els pares del copilot Lubitz tenien previst passar a visitar el monòlit. Ho farien després de l'acte per a les famílies i de la visita dels pares, germans i amics dels altres cinc tripulants que van intentar en va entrar a la cabina. El mateix fiscal de Marsella va avançar que la família Lubitz tenia previst presentar-se als Alps, però no hi ha cap confirmació que la visita s'arribés a fer, cosa que referma la hipòtesi que haurien decidit amagar-se o passar desapercebuts per no patir un linxament social després de confirmar-se que el copilot havia estavellat l'aparell de manera deliberada.

A LA RECERCA DE MOTIUS / Mentrestant, la fiscalia de Düsseldorf  va informar ahir que s'estan portant a terme diversos registres en relació amb la catàstrofe aèria amb l'objectiu de reunir «documents personals» que puguin explicar els motius que van conduir Lubitz a tancar-se a la cabina de l'avió i prémer el botó de descens. La fiscalia, en un comunicat, precisa que l'anàlisi de tot el que pugui trobar-se encara trigarà un cert temps, i que informarà puntualment les famílies de les víctimes i l'opinió pública de qualsevol novetat essencial en la investigació. Un dels registres es va fer a la casa que el copilot tenia a Düsseldorf. La policia també va entrar a la vivenda dels pares a Montabaur, sense que hagi transcendit el resultat de les indagacions. Els registres han sigut acordats amb les autoritats franceses.