Tragèdia aèria als Alps

Lufthansa refusa "especular" sobre les causes i se centra a informar les famílies

La vicepresidenta per a Europa del grup afirma que "tot indica que es tracta d'un accident, no d'un acte terrorista"

Helicòpters de rescat francesos en la zona de l’accident aeri.

Helicòpters de rescat francesos en la zona de l’accident aeri. / REUTERS / JEAN-PAUL PELISSIER

1
Es llegeix en minuts
ANTONIO MADRIDEJOS / EL PRAT

"No els podem oferir cap informació sobre el vol més enllà que l'avió sinistrat havia passat sense cap problema una revisió tècnica el dia anterior". Així, molt concisament, s'ha manifestat Heike Birlenbachvicepresidenta de la divisió europea de Lufthansa, companyia matriu de Germanwings, davant els periodistes reunits a l'aeroport barceloní del Prat.

Birlenbach ha comentat que no podia "especular" sobre les possibles causes de l'accident, sobre si el mal temps va ser determinant o sobre qualsevol altre detall que podria haver afectat el destí de l'avió. L'únic que ha afirmat és que "tot indica que es tracta d'un accident, no d'un acte terrorista".

Notícies relacionades

La vicepresidenta de Lufthansa Europa ha reiterant en tot moment que s'estan investigant les causes del sinistre. "Rebem un avís cap a les 11.00 hores, però no podem comentar més. Tot seria especular", ha repetit. "Quan tinguem alguna informació, els la transmetrem. Jo personalment no sé res més", ha afegit.

"Ara l'únic que volem és manifestar el nostre suport a les famílies i els amics de les víctimes", ha dit Birlenbach, que ha recordat l'existència d'un telèfon d'informació per a aquests casos. "Estem estudiant com repatriar els cossos", ha afirmat.