"Firmo el conveni i em jubilo"

Manuel Calvo, company de dos treballadors de Delphi que viatjaven a l'avió, acompanya els familiars concentrats al Prat

Accident aeri als Alps / periodico

Accident aeri als Alps
Víctimes de laccident de vol

/

1
Es llegeix en minuts
MAYKA NAVARRO / EL PRAT

Manuel Calvo i el seu company de la secció sindical de la UGT a l'empresa Delphi, amb seu a Sant Cugat, no paren de girar sobre la mateixa rajola de la terminal 2 de l'aeroport del Prat. Dos dels seus companys de la fàbrica viatjaven a l'avió sinistrat aquest matí.

Han anat aquesta tarda a l'aeroport per estar amb els familiars dels seus dos "vells amics". Uns familiars que fa hores que són a la sala condicionada per suportar l'espera i gestionar el dolor. "No ens hi han deixat entrar. Hi ha tanta gent allà dins que els mossos ens han demanat que millor ens quedem fora", explica resignat Manuel.

El seu telèfon mòbil es comença a quedar sense bateria. El té sempre a la mà i només respon a missatges escrits per gastar menys, diu. "Ara treballem 580 dels 1.200 empleats que vam arribar a ser en els bons temps. Els companys van coneixent la notícia i ens pregunten. Jo ja no sé gaire què dir. Estem absolutament desolats".

Rogelio, un lluitador històric 

Notícies relacionades

Els dos treballadors viatjaven a Düsseldorf a una reunió del comitè europeu de Delphi, una multinacional americana amb centres de treball a mig món i dedicada a l'automoció. Una de les víctimes mortals era el director de recursos humans de la filial espanyola, i l'altre, Rogelio, un lluitador històric de l'empresa que anava a la cita del comitè com a representant espanyol de la UGT a Espanya.

Rogelio aquests dies estava amb els seus companys negociant el nou conveni per a la filial de Sant Cugat. I en aquests temps, com en moltes altres empreses, no estava sent fàcil. "Firmo el conveni i em jubilo", recorda ara Manuel Calvo que Rogelio li va prometre abans de viatjar a Alemanya.