tribunals

L'Audiència torna a Ceuta el cas de la tragèdia de Tarajal

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS
MADRID

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha tornat a la seva col·lega de Ceuta Carmen Serván el procés en què s'investiga la mort de 15 immigrants a la platja de Tarajal, ara fa just un any. La magistrada va remetre el cas amb l'argument que els fets havien tingut lloc en aigües marroquines.

El togat considera, però, que les morts s'haurien pogut produir tant en territori espanyol com marroquí, de manera que considera que l'Audiència no és competent per investigar l'actuació de la Guàrdia Civil quan va repel·lir l'intent d'entrada a Ceuta d'un nombre indeterminat d'immigrants, 15 dels quals van morir i 23 van ser retornats al Marroc en calent.

Notícies relacionades

Andreu recull en la seva resolució les conclusions de les associacions de drets humans que han demanat que s'investigui l'actuació de la Guàrdia Civil quan va repel·lir l'arribada dels immigrants amb trets de pilotes de goma llançades al mar.

CONFLICTE AL SUPREM / Per Andreu hi ha la «certesa» que l'actuació de la Guàrdia Civil es va produir a Ceuta, però rebutja que aquesta fos «la causa» de la mort dels immigrants. Ara la seva col·lega de Ceuta pot demanar al Suprem que dirimeixi quin jutge ha d'investigar el cas si no la convencen els arguments esgrimits per Andreu.