RESSACA DESPRÉS DE 'CIUTAT MORTA'

Trias assegura que adoptaran mesures per millorar l'eficàcia policial

L'alcalde anuncia al ple que analitzaran els fets del 4-F i farà públiques les conclusions

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat aquest divendres que adoptaran mesures per millorar "l'eficàcia policial" després  dels fets denunciats pel documental 'Ciutat morta'. Trias ha anunciat al ple que faran una anàlisi interna sobre els fets del 4-F, "mantenint el respecte a les sentències", i que posteriorment faran públics els resultats.

La intervenció de l'alcalde s'ha produït a l'inici del plenari i ha anat seguida del posicionament de tots els grups municipals, després que s'intentés pactar una declaració institucional sobre aquest assumpte i que no aconseguissin arribar a un acord. En tots els casos han expressat la seva solidaritat amb l'agent de la Guàrdia Urbana ferit en el desallotjament de la casa el 4 de febrer del 2006.

Documental de part

Notícies relacionades

Tant els comentaris de l'alcalde com els dels portaveus del PSC, PP, ICV-EUiA i UpB han reiterat els posicionaments que ja havien fet públics en les últimes dues setmanes. Tots han manifestat el seu respecte per la tasca policial. Trias i Alberto Fernández (PP) han recordat que es tracta d'un "documental de part" amb fins polítics.

Ricard Gomà (ICV) ha aplaudit la intenció del Govern municipal de portar a terme una investigació interna, mentre que Jordi Portabella (UpB) ha apostat perquè s'eliminin les ombres que han aparegut després de l'emissió del documental.

Temes:

Ciutat Morta