PROJECTE URBANÍSTIC

Adrià demana que es paralitzi la llei a mida d'El Bulli Foundation

El cuiner vol agafar-se uns mesos per estudiar a fons les al·legacions al projecte

El mes que ve s'iniciaran les obres d'ampliació del 20% prevista en la normativa actual

1
Es llegeix en minuts
FERRAN COSCULLUELA / GIRONA

Ferran Adrià ha sol·licitat al Govern català que paralitzi momentàniament la tramitació de la llei especial que permetrà la construcció d'El Bulli Foundation a cala Montjoi de Roses (Alt Empordà). El cuiner ha explicat a El Periódico que vol "estudiar a fons" totes les al·legacions que s'han presentat al projecte per intentar millorar-lo.

Adrià ha negat que la paralització de la tramitació de la llei especial signifiqui que renunciï a la construcció del nou centre d'investigació culinària. "Només es tracta de prendre'ns un temps de reflexió per estudiar-ho tot més a fons. No hi ha res estrany, i prova d'això és que en les pròximes setmanes iniciarem les obres de l'ampliació del 20% que permet l'actual normativa del Parc Natural del Cap de Creus", ha explicat.

Oposició ecologista

El projecte d'El Bulli Foundation, dissenyat per l'arquitecte Enric Ruiz-Geli, suposa una ampliació del 280% de les instal·lacions del restaurant que va dirigir Adrià a cala Montjoi, i per això  era necessària una llei especial per poder portar a terme la totalitat de les obres, ja que la normativa actual del parc només permet una ampliació del 20%.

Notícies relacionades

En els últims mesos, el projecte havia suscitat les crítiques de diverses associacions ecologistes de l'Alt Empordà, que havien portat a terme una campanya de recollida de firmes. La CUP i ICV també s'havien mostrat contraris a la llei especial que s'estava tramitant al Parlament.  Per contra, les organitzacions patronals i turístiques de Girona han expressat en tot moment el seu suport a la iniciativa d'Adrià, que també compta amb el recolzament de l'Ajuntament de Roses.

Fonts pròximes al xef han assenyalat que l'actual panorama polític, amb unes eleccions autonòmiques al setembre i la previsible dissolució del Parlament l'estiu que ve, també feien aconsellable paralitzar la tramitació de la llei especial a l'espera que es constitueixi la nova Cambra catalana.