PRIMERS
'Quiche' amb gust català i caneló de 'ceviche'
Caneló de ‘ceviche’
INGREDIENTS
Tres sorells, mitja ceba morada, 4 alvocats, una cullerada de coriandre picat, una mica de pebre vermell o unes gotes de tabasco, oli d’oliva, suc de llima, sal, pebre negre del molinet.
PREPARACIÓ
Demaneu els sorells a filets. Una vegada sense l’espina, talleu-los a trossos petits. Poseu-los a macerar un parell d’hores amb la ceba picada, el coriandre, el suc de llima, el pebre vermell, oli, sal i una mica de pebre. Esteneu un paper film. Talleu 3 alvocats en làmines fines i repartir-los sobre el paper, superposant-los. Els alvocats han de ser madurs però de carn ferma perquè no es trenquin. Reserveu el líquid de la marinada. Disposeu el ceviche al centre de les làmines d’alvocat. Enrotlleu-los amb l’ajuda del paper film fins a donar-los forma de caneló. Reserveu-los a la nevera. Aixafeu l’alvocat que teníem reservat i les restes que ens hagin quedat de la preparació anterior i incorporeu-hi part del suc de la maceració, oli i coriandre. Treballeu-ho fins a obtenir un puré fi. Guardeu-ho a temperatura ambient. Emplateu els canelons amb el seu guacamole.
‘Quiche’ amb gust català
INGREDIENTS
Per a la pasta: 200 g de farina, 100 g de mantega pomada, 2 rovells d’ou, 5 cullerades d’aigua, una mica de sal. Per al farcit: 2 calçots, una botifarra de perol, un tall de cansalada de porc (ventresca), oli d’oliva, 4 ous sencers, 200 g de nata liquida, sal, pebre.
PREPARACIÓ
En un bol, poseu la mantega pomada trossejada, afegiu-hi els rovells, barregeu-ho i afegiu-hi lentament l’aigua sense parar de lligar. Incorporeu-hi la sal i a poc a poc la farina. Treballeu la massa, doneu-li forma de bola, emboliqueu-la amb paper film i poseu-la una hora a la nevera. Netegeu els calçots i talleu-los en trossos d’un centímetre. Talleu la botifarra a rodanxes. Estoveu la cansalada tallada fina uns 10 minuts a foc baix amb una mica d’oli, els calçots i la botifarra. Estireu la pasta i forreu el motllo, prement-ne els extrems. Punxeu-la amb un ganivet. Tapeu-ho amb paper alumini i poseu-ho al forn a 180º 14 minuts. En un bol, bateu els ous, la crema, saleu-ho lleugerament i afegiu-hi els ingredients estovats. Poseu la preparació al motllo i enforneu-ho 20 minuts. A mitja cocció tapeu-ho amb paper alumini.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Escalada Bany de masses per a Alberto Ginés anant cap a la final mundial
- Clàudia Pina hi posa l’art
- Hisenda va maniobrar per evitar la imputació del PP en el cas Bárcenas després d’informar-ne Montoro
- L’exministre va rebre informació confidencial sobre la jutge del cas dels eros a Andalusia
- El correu de la cúpula d’Hisenda a l’exministre del PP mesos abans de la detenció de Rato