CONDEMNA PEL 'CAS HISENDA'

Josep Lluís Núñez i el seu fill ingressen a la presó

L'Audiència de Barcelona havia desestimat el seu últim recurs

Josep Lluís Núñez i el seu advocat, el juliol del 2011.

Josep Lluís Núñez i el seu advocat, el juliol del 2011. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / SONIA GUTIÉRREZ / BARCELONA

Josep Lluís Núñez Clemente i el seu fill Josep Lluís Núñez Navarro han ingressat a la presó de Quatre Camins aquest diumenge a la tarda a les 18.30 hores. L'Audiència de Barcelona havia desestimat l'últim recurs de què disposaven per eludir la presó després de ser condemnat pel 'cas Hisenda'.

La resolució rebutjava el recurs de rèplica interposat per Núñez i ordenava el seu ingrés a la presó: “El condemnat haurà d'ingressar a la presó per a l'efectiu compliment de la pena privativa de llibertat en el termini de deu dies” des de la notificació, diu la resolució.

Notícies relacionades

El Tribunal Suprem va rebaixar a dos anys i dos mesos de presó la pena imposada a Núñez per participar en un entramat que va subornar inspectors de Hisenda a Catalunya per aconseguir estalvis fiscals. Des d'aleshores, l'expresident blaugrana ha intentat evitar la presó. La seva defensa va sol·licitar l'indult al Govern i va demanar a l'Audiència de Barcelona que suspengués l'execució de la pena mentre es tramitava la mesura de gràcia. Els magistrats van rebutjar aquesta petició i han confirmat ara la seva decisió.

L'Audiència ha tingut en compte el criteri del fiscal i de l'advocacia d'Estat que hi va haver "un gravíssim perjudici per a la Hisenda Pública" en la relació del Grup Núñez i Navarro i els inspectors d'Hisenda que li van donar un tracte de favor. A més, destacava l'Audiència, que el Tribunal Suprem ja va rebaixar la pena a Núñez i va suprimir una milionària indemnització a l'aplicar l'atenuant de "dilació indeguda". Però precisament per aquesta raó, l'Audiència considerava que havia de prevaler l'interès públic"en la ràpida execució d'una sentència que és ferma i que s'ha d'executar de seguida".