ENFONSAT EL GENER DEL 2012

Trobades les restes de l'última víctima del 'Costa Concordia'

El cadàver d'un tripulant indi desaparegut ha estat trobat darrere d'un moble

Kevin Rebello mostra la foto del seu germà Russell, desaparegut en el naufragi del ’Costa Concordia’.

Kevin Rebello mostra la foto del seu germà Russell, desaparegut en el naufragi del ’Costa Concordia’. / AFP

2
Es llegeix en minuts

Els restes del cambrer indi Russel Rebello, mort en l'enfonsament del 'Costa Concordia' el gener del 2012 i fins ara desaparegut, van ser trobades a l'interior del vaixell sinistrat, va informar el germà de la víctima.

"Protecció Civil i l'equip del 'Costa Concordia' m'han confirmat fa poc la troballa del cos (de Russel Rebello). Ara esperem el test de l'ADN per poder portar Russel a casa. Índia, ja venim", ha escrit Kevin Rebello a Facebook. El germà de la víctima ha expressat així el seu "dolor" per veure confirmada la notícia de la mort de Rebello en el naufragi en la costa mediterrània italiana, però al mateix temps la seva "alegria" i "alleujament" al contemplar que "per fi, ha estat trobat".

El vaixell va ser remolcat fa unes setmanes a Gènova (nord-oest d'Itàlia), on està sent desballestat. "El meu cos estava tremolant quan he donat la notícia als meus pares, fa un moment, però ara tots podem sentir alleujament", va escriure Kevin Rebello.

El seu germà era fins aquest dilluns l'única víctima del 'Concòrdia' de qui no s'havia trobat el cadàver, ja que estava ocult sota dels mobles que s'havien caigut en l'enfonsament del vaixell, segons van explicar membres de l'equip encarregat de les tasques de desballestament de la nau.

Al llarg d'aquesta tarda, el metge forense Mark Canepa realitzarà les primeres anàlisis d'ADN a les restes òssies. "Després de 1.025 dies, podré complir la promesa feta a la meva família: portar a casa el meu germà", va assenyalar Rebello.

32 morts

El creuer 'Costa Concordia' va encallar i va naufragar la nit del 13 de gener de 2012 davant l'illa italiana de Giglio, mentre estava sota les ordres del capità Francesco Schettino. A bord hi havia 4.229 persones, de les quals van perdre la vida 32 i 64 van resultar ferides.

Notícies relacionades

El capità Schettino afronta actualment un procés judicial acusat d'homicidi culpós múltiple, abandonament de la nau, naufragi i de no haver informat immediatament les autoritats portuàries de la col·lisió.

El vaixell sinistrat va estar encallat a les costes de l'illa toscana del Giglio fins al passat 23 de juliol, quan va emprendre el seu viatge cap a Gènova, on un equip treballa actualment per completar el seu desmantellament definitiu. El desballestament d'aquesta embarcació de 290 metres d'eslora i 61 de màniga s'allargarà 22 mesos i es desenvoluparà en dues zones dins del port genovès: la drassana de Prà-Voltri i el de Sampierdarena.