L'armada sueca busca un submarí rus davant la costa d'Estocolm

Els serveis de telecomunicacions van detectar una trucada d'emergència dirigida a una estació de Kalingrad

Una embarcació rastreja la zona marítima pròxima a Estocolm.

Una embarcació rastreja la zona marítima pròxima a Estocolm. / MARKO SAAVALA (EFE)

1
Es llegeix en minuts

L'armada sueca rastreja la costa davant Estocolm després de detectar-se "operacions submarines estrangeres", sembla que protagonitzades per un submarí rus en dificultats, informa l'edició digital del diari 'Svenkska Dagbladet'.

D'acord amb aquesta font, els serveis de telecomunicacions suecs ja haurien interceptat dijous passat una trucada d'emergència en rus, llançada a través d'una freqüència habitualment utilitzada per Rússia i dirigida a una estació de l'enclavament bàltic de Kaliningrad.

Poc després es va entreveure davant un fiord pròxim a la capital un submarí, de manera que es va procedir a activar una operació de recerca, prossegueix aquest mitjà.

Notícies relacionades

Des d'aleshores s'han detectat altres missatges radiofònics, aquesta vegada codificats, així mateix dirigits cap a Kaliningrad. Fonts de la Marina sueca van declinar aquest diumenge desmentir o confirmar aquestes informacions.

Des de l'esmentat mitjà suec s'afirma que es tracta d'una operació secreta i es recorda que, en temps de la guerra freda, la presència reiterada de submarins russos davant el litoral suec ja va aixecar considerables enrenous.