QUATRE MORTS

Les famílies de les víctimes del Madrid Arena reclamen penes més altes

Critiquen l'actuació de la fiscalia, que ha demanat fins a quatre anys per a l'organitzador de la festa mortal

1
Es llegeix en minuts

Els advocats de les víctimes del Madrid Arena s'han mostrat "totalment en desacord" amb l'escrit d'acusació del Ministeri Fiscal per considerar que les penes sol·licitades, les acusacions omeses i les responsabilitats civils demanades no responen a la gravetat dels fets.

El fiscal demana en les seves conclusions provisionals quatre anys de presó per a l'empresari Miguel Ángel Flores per cinc delictes d'homicidi per imprudència greu en el cas Madrid Arena, en què van morir cinc joves en una festa de Halloween el 2012.

Pels mateixos delictes, la Fiscalia reclama una pena de tres anys de presó per a onze acusats més (responsables de la seguretat de l'esdeveniment) i dos anys i sis mesos de presó per als metges Simón Viñals i el seu fill Carlos, encarregats de la infermeria del Madrid Arena, així com la seva inhabilitació per exercir la professió durant sis anys.

Abans a la premsa

En un comunicat, les acusacions particulars del Madrid Arena han mostrat la seva absoluta disconformitat, malestar i sorpresa perquè el Ministeri Fiscal hagi facilitat a la premsa el seu escrit d'acusació abans que les diferents representacions processals en tinguessin coneixement, a través del Jutjat, "facilitant a les defenses la seva tasca".

Notícies relacionades

A més, lamenten que el mes de juliol passat el Ministeri Fiscal donés a conèixer als mitjans de comunicació un informe de la clínica mèdica forense sobre l'actuació dels responsables de l'assistència mèdica en la cita, "amb absolut menyspreu al sentiment de les famílies de les víctimes". Per això, insten de manera "expressa" la Fiscalia a abstenir-se de facilitar a la premsa informació rellevant abans que a les parts personades en el procediment.

Per als advocats de les víctimes, aquesta actuació de la Fiscalia s'allunya de les funcions que tenen recollides en el seu Estatut: vetllar per la protecció de les víctimes, propiciar que la funció jurisdiccional s'exerceixi eficaçment, així com defensar la legalitat, la independència dels tribunals i procurar la satisfacció de l'interès social. 

Temes:

Madrid Arena