CINC NOIES MORTES

El fiscal demana quatre anys per al principal acusat del Madrid Arena

Reclama penes de tres anys per a 11 acusats i dos anys per als metges

2
Es llegeix en minuts

El fiscal demana 4 anys de presó per a l'empresari Miguel Ángel Flores per cinc delictes d'homicidi per imprudència greu en el cas Madrid Arena, en què van morir cinc noies en una festa de Halloween, segons les conclusions provisionals.

La Fiscalia reclama una pena de tres anys de presó per a onze acusats més pels mateixos delictes i dos anys i sis mesos de presó per als metges Simón Viñals i el seu fill Carlos, així com la seva inhabilitació per exercir la professió durant sis anys.

En el seu escrit, el fiscal demana que se sobresigui la causa respecte a l'excap de la Policia Municipal de Madrid Enrique Monteagudo i al coordinador de Seguretat del Madrid Espacios y Congresos (Madridec), propietària del recinte, José Luis Rodríguez Caamaño, per "no haver-hi indicis suficients per apreciar indicis de responsabilitat criminal".

També demanda el fiscal que s'indemnitzin els familiars de les víctimes amb quantitats que oscil·len entre els 243.000 i els 338.000 euros, així com al pagament d'altres xifres menors a una trentena de lesionats en l'allau que es va produir a la festa.

Mateixes penes que les famílies

La petició del fiscal contra l'organitzador de la festa, l'empresari Miguel Ángel Flores, propietari de Diviertt, coincideix amb les penes reclamades pels advocats de les famílies de les cinc víctimes de la tragèdia, que va tenir lloc la matinada de l'1 de novembre del 2012.

Segons l'escrit, el fiscal considera que Flores, amb "un clar ànim d'enriquir-se", va vendre més entrades de les que permetia l'aforament (un mínim de 22.800 davant de 10.620 d'aforament), "amb absolut menyspreu de les més elementals normes de vigilància que li eren exigibles per la seva condició d'empresari dedicat al món de l'espectacle".

A punt de complir-se dos anys del succés, el fiscal, segons figura en el seu escrit de conclusions provisionals, demana tres anys de presó per a Rafael Pastor, director del departament de Seguretat de Madridec; per a Francisco del Amo, coordinador de projectes d'aquesta mateixa empresa, i per a Roberto Mateos, l'encarregat del control de les càmeres del recinte.

Càrrecs municipals

Notícies relacionades

Tres anys també sol·licita per a Santiago Rojo, director general de Diviertt; per a Miguel Ángel Morcillo, cap de Personal d'aquesta mateixa empresa; per a José Ruiz Ayuso, tècnic d'operacions de Madridec; per als coordinadors caps de Seguriber Juan José París Nalda i Raúl Monterde; per al cap d'equip d'aquesta companyia, José Antonio Díaz Romero, i per als socis de Control 34 Carlos Manzanares i Emilio Belliard.

A Flores i a onze acusats més, el fiscal els imputa cinc delictes d'homicidi per imprudència greu i setze de lesions també per imprudència greu. Per la seva part, als metges Simón Viñals i el seu fill Carlos els imputa dos delictes d'homicidi per imprudència greu professional.

Temes:

Madrid Arena