Benestar ajorna pagaments a un terç de les entitats socials

L'ICASS i la DGAIA fixen la retallada en un 50% de les factures

La mesura afecta residències de gent gran i centres de menors, entre altres

1
Es llegeix en minuts
TONI SUST / Barcelona

La Generalitat suspendrà aquest mes pagaments a un terç de les entitats socials catalanes al·legant problemes de tresoreria, una mesura que no es produeix per primera vegada en els últims anys. Segons Benestar Social, el que es deixarà de pagar és un 25% de la nòmina mensual, cosa que es coneix com el concert social, encara que afectarà un 30% de les entitats. La Generalitat al·lega que s'han triat les més grans i consistents al fer la llista de les que patiran la retallada.

Les entitats que depenen de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) i porten a terme serveis de gestió delegada veuran retallada en un 50% la quantitat que reben mentre que entre les de serveis concertats l'impagament no és lineal i afecta les entitats més grans. En l'àmbit de la discapacitat, es pagarà el 50% del import de residències i llars residència. En el cas de les entitats que depenen de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), els centres d'acollida per a menors, els CRAE i els CREI, les entitats amb més poder econòmic --segons les defineix Benestar Social-- veuran retallada la nòmina d'aquest mes en un 50%.

Notícies relacionades

SENSE DATA DE PAGAMENT

Benestar minimitza l'efecte d'aquest ajornament, però les entitats, que fa anys que conviuen amb les dificultats de la crisi, no estan preparades per a nous problemes econòmics. L'últim concert social que no es va pagar en la seva integritat va ser el del juliol del 2012. Fins que es van poder tornar aquests diners va passar un any i mig.