SUCCÉS AL MARESME

Mor ofegat un home a la platja de Calella

Des del principi de l'estiu, 15 banyistes han perdut la vida als arenals catalans

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Un home de 65 anys va morir ofegat ahir a la tarda a la platja de Garbí, a la localitat de Calella (Maresme). Uns usuaris van alertar els socorristes presents al sorral de la presència d'un banyista flotant de boca terrosa a una desena de metres de la riba.

Els responsables del servei de rescat van practicar maniobres de reanimació quan van treure l'usuari de l'aigua, en estat inconscient, mentre es produïa l'arribada de dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Tot i que els sanitaris van prosseguir amb els intents de reactivar-lo, els seus esforços van resultar estèrils.

La mort de la víctima, de nacionalitat hongaresa, es va produir en un context de bones condicions per al bany, i amb la bandera verda onejant a la platja del Garbí. A més dels serveis sanitaris i els socorristes, tres patrulles dels Mossos i diversos agents de la Policia Local de Calella també van intervenir en l'operació.

Notícies relacionades

MÉS RESCATS / Amb la d'ahir, són 15 les persones que han perdut la vida a les platges de Catalunya des de començament d'any. Una xifra que, de forma provisional, suposa una millora en els registres dels estius anteriors. En els tres mesos d'estiu del 2012 van morir ofegades 25 persones a la costa catalana per 20 que ho van fer l'any següent.

Com a contrapunt, l'increment s'ha produït en els rescats de banyistes, que amb el balanç de finals del mes d'agost han augmentat el 7% respecte al 2013. Una xifra que Protecció Civil atribueix en bona mesura al risc que comporten els corrents que s'originen a causa de la mala mar.