L'alcalde de Valladolid es disculpa per les seves declaracions sobre les agressions a dones

Léón de la Riva diu que les seves paraules van resultar desafortunades perquè van ser "tretes de context",

L’alcalde de Valladolid, Javier León de la Riva, compareix davant els mitjans de comunicació, per explicar la polèmica sobre les seves declaracions. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde de Valladolid, Francisco Javier León de la Riva (PP), ha demanat disculpes als que s'hagin ofès per la "frase treta de context" que ahir va pronunciar sobre les agressions sexuals contra les dones.

Notícies relacionades

León de la Riva ha fet aquestes declaracions a l'ajuntament val·lisoletà després de l'enrenou ocasionat per una intervenció seva a la ràdio en què va dir que sent cert respecte quan entra en un ascensor per si "hi ha una noia amb ganes de buscar-te les pessigolles, s'arrenca els sostenidors o la faldilla" i al sortir crida que "l'han intentat agredir".

L'alcalde ha aclarit que abans de dir això va fer "una condemna expressa de qualsevol tipus d'agressió i violència contra la dona", que després va fer extensiva a qualsevol "altre tipus de persones". I ha afirmat que després va fer "una referència que, treta de context,o resulta tremendament desafortunada", perquè ell no pretenia justificar aquest tipus d'actuacions.