A LA XARXA

Campanya perquè Tripadvisor permeti l'ús del català

Recollida de firmes a la plataforma Change.org perquè la pàgina deixi escriure ressenyes i opinions en llengua catalana

Imatge de la petició a Change.org ’TripAdvisor: permeteu l’ús del català per escriure ressenyes i opinions’.

Imatge de la petició a Change.org ’TripAdvisor: permeteu l’ús del català per escriure ressenyes i opinions’. / Change.org

1
Es llegeix en minuts
CLAUDIA FRONTINO / Barcelona

La plataforma de peticions 'on line' Change.org recull una campanya perquè Tripadvisor permeti escriure opinions i ressenyes en català. Orlando Barrial, impulsor de la petició i veí de Cerdanyola del Vallès, denuncia que va intentar escriure un comentari al popular portal turístic per valorar un restaurant i es va trobar amb la negativa de Tripadvisor. Segons Barrial, des del portal 'on line' li va arribar un avís dient que la ressenya que havia escrit no es publicaria perquè estava escrita en català.

Notícies relacionades

El català, amb més de 10 milions de potencials parlants, és una llengua estesa en molts portals a internet, on es poden publicar comentaris i opinions, de la mateixa manera que es fa en altres idiomes. L'impulsor de la petició 'TripAdvisor: permeteu l'ús del català per escriure ressenyes i opinions' denuncia la situació i afirma: "No té sentit que un portal com Tripadvisor, que presumeix de tenir més de dos milions d'usuaris a Espanya, no permeti l'ús del català a l'hora d'escriure ressenyes, especialment quan sí que permet comentar en noruec o danès, llengües que no arriben als 6 milions de parlants."

La petició ja supera les 34.000 firmes.

Temes:

Tripadvisor