'GUMBALL 3000'

Els Mossos imposen 45 multes a participants d'una carrera de cotxes de luxe

En la ruta, que ha recorregut Miami, Atlanta, Nova York, Edimburg, Londres, París i Barcelona abans d'acabar a Eivissa, hi participen famosos com el músic David Guetta i els actors Adrien Brody, Idris Elba i David Hasselhoff

Una parella de policies comproven els papers d’un dels cotxes de luxe participants en la {’Gumball} 3000’, dimarts passat.

Una parella de policies comproven els papers d’un dels cotxes de luxe participants en la {’Gumball} 3000’, dimarts passat. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han imposat 45 multes, la majoria per excés de velocitat, a participants de la carrera de vehicles de luxe 'Gumball 3000', que entre dimarts i dimecres va travessar Catalunya, alguns accelerant els seus cotxes de gamma alta fins als 214 quilòmetres per hora.

Segons ha informat aquest dijous la policia catalana, un dels vehicles que participava en aquesta ruta, que ha recorregut MiamiAtlantaNova YorkEdimburg, LondresParís i Barcelona, abans d'acabar a Eivissa, ha estat denunciat en tres ocasions en tres punts diferents de la xarxa viària catalana per excés de velocitat.

La 'Gumball 3000' és una ruta no competitiva per als amants dels cotxes de luxe creada el 1999 per l'expilot i dissenyador Miximillion Cooper, en què des d'aleshores han participat famosos com el músic David Guetta i els actors Adrien BrodyIdris Elba i David Hasselhoff, que es posen al volant de vehicles de marques exclusives com CorvetteJaguarLamborghiniRolls Royce o Ferrari.

Gairebé una cinquantena de denúncies

Notícies relacionades

Segons la policia catalana, els agents de la divisió de trànsit dels Mossos d'Esquadra han interposat 45 denúncies administratives a diferents participants d'aquesta carrera quan van travessar Catalunya entre dimarts i dimecres, circulant principalment per les autopistes AP-7 i C-32. Entre els denunciats figura un conductor que circulava a 214 quilòmetres per hora en una via on el límit màxim era de 120 per hora. Segons els Mossos, el conductor sancionat que anava més lent circulava a 141 quilòmetres per hora en una via limitada a 90 per hora.

Els organitzadors de la 'Gumball 3000' defensen que no es tracta d'una competició, sinó que l'objectiu principal d'aquesta trobada d'adinerats amants del motor és disfrutar dels vehicles de gamma alta.