INICIATIVA 'STORYTELLING'

Alumnes de la UAB creen el projecte 'Vía de escape' per reflectir la precarietat laboral

La iniciativa s'ha realitzat amb 'software' lliure, cost zero i amb la voluntat d'explicar històries reals sobre la desocupació

Els estudiants s'han inspirat en el blog 'Fuga2' d''EL PERIÓDICO'

’Vía de escape’, un projecte de ’storytelling’ impulsat per cinc alumnes de la UAB.

’Vía de escape’, un projecte de ’storytelling’ impulsat per cinc alumnes de la UAB.

1
Es llegeix en minuts
CLAUDIA FRONTINO / Barcelona

Cinc alumnes de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en el marc d'una activitat de classe, han creat el projecte 'Via de escape'. Aquesta iniciativa mostra les preocupacions d'aquests joves per la desocupació juvenil i l'emigració, i està presentada en 'storytelling', un format de narrativa web molt visual i útil per mostrar dades.

Preocupats per la situació laboral, empesos per un exercici avaluable de la carrera i animats per projectes de 'storytelling' ja existents, Marcel Beltrán, Daniel Bueno, Paula Clemente, Eros López i Guillem Martín han volgut experimentar amb nous formats multimèdia per explicar la història de cinc persones que "reconstrueixen la seva vida" a l'estranger.

Cinc protagonistes en cinc continents. Experiències i expectatives diferents. Edats i professions diferents. Un mateix final: l'emigració per buscar un futur millor. A través de reportatges, fotografies i vídeos, els alumnes de la UAB han donat visibilitat a les realitats del Tino, l'Aurora, el Joan, el Daniel i l'Adrián. Ho han fet a través d'entrevistes en persona o videoconferència, i recollint totes les dades possibles per reflectir-los de la manera més visual i creativa possible. 'Vía de escape' és el resultat de cinc dures setmanes de feina amb un pressupost zero i operant amb 'software' lliure.

'Fuga2', font d'inspiració

Notícies relacionades

El blog 'Fuga2'Fuga2 d''EL PERIÓDICO' és un projecte que també reflecteix l'emigració per qüestions laborals i ho fa a través d'un mapa col·laboratiu on aquelles persones que s'han vist obligades a marxar del país poden deixar la seva empremta i testimoni. L'objectiu de 'Fuga2' és traçar un mapa real i aconseguir dades veraces sobre l'emigració d'investigadors espanyols a l'estranger. 

Els alumnes creadors de 'Vía de escape' asseguren que 'Fuga2' connecta amb l'esperit del seu projecte, ja que reflecteix la preocupació que tenen realment els joves pel seu "futur més immediat".