Mateo ja té un donant de medul·la òssia d'"alta compatibilitat"

Segons fonts de l'Hospital La Paz, on cuiden el nen de 10 mesos malalt de leucèmia, el trasplantament es farà previsiblement a l'abril

El trasplantament es farà previsiblement durant el pròxim mes d’abril.

El trasplantament es farà previsiblement durant el pròxim mes d’abril. / TWITTER / @MEDULAPARAMATEO

1
Es llegeix en minuts

Mateo, el nen madrileny de 10 mesos malalt de leucèmia leucèmiaque va protagonitzar la campanya #medulaparamateo, ha aconseguit un donant de medul·la amb una "alta compatibilitat", segons ha confirmat l'oncle del bebè, Ricardo Schell.

Durant una revisió mèdica realitzada dimarts passat a l'Hospital La Paz de Madrid --on tracten el nen--, els pares van ser informats de l'existència del donant compatible amb Mateo. Segons fonts del mateix hospital, el trasplantament es farà previsiblement a l'abril. La família no coneix la identitat del donant i, tot i no ser compatible amb el nen al cent per cent, "té una compatibilitat alta".

La campanya ha donat fruit

#medulaparamateo és una campanya posada en marxa en la xarxa pels pares del nen, al saber que les cèl·lules del seu germà no eren compatibles, tot i la consanguinitat entre tots dos.

"Mateo és un nom que representa qualsevol criatura que necessita una medul·la, i seguirem conscienciant la gent que només amb una punxada pots ser donant", ha assenyalat l'oncle de la criatura. A més, a vuit de les persones que es van fer donants arran de la campanya, els han trucat per dir-los que són compatibles amb altres pacients. 

Notícies relacionades

Les característiques de la iniciativa, amb la finalitat d'aconseguir una medul·la per a Mateo, va motivar que el Ministeri de Sanitat publiqués una ordre el mes de gener passat per regular les campanyes de promoció i la publicitat de les donacions de cèl·lules i teixits humans. L'objectiu, entre altres, va ser el d'evitar peticions per a un pacient concret.