SOLIDARITAT

Barcelona, Capital Europea del Voluntariat 2014

La capital catalana ha desbancat Guimarães, Rennes i Laval

Voluntaris del Gran Recapte.

Voluntaris del Gran Recapte.

1
Es llegeix en minuts
ALBERTO GONZÁLEZ / Barcelona

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, el 5 de desembre Barcelona va ser designada com a Capital Europea del Voluntariat 2014. D'aquesta manera veu reconegut el suport que l'urbs confereix a les entitats i les organitzacions locals de persones voluntàries o que promouen l'altruisme. La capital catalana destronava tres finalistes més: Guimarães, (Portugal), Rennes (França) i Laval (França).

L'alcalde Xavier Trias s'ha mostrat orgullós per una elecció que, segons la seva opinió, no hauria estat possible “sense la generositat i l'esperit solidari que transmeten els voluntaris de la nostra ciutat. Una riquesa social que agraïm i que durant tot el 2014 es veurà reconeguda”. Trias s'ha mostrat convençut que aquesta capitalitat servirà per “compartir experiències i entusiasme per participar en la creació de la Barcelona de les persones, que es construeix amb la suma de molts actes de solidaritat i responsabilitat social”.

Notícies relacionades

Per la seva part, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, també ha reconegut el compromís de la societat catalana: “Segons l'enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió del 2012, un 17% dels catalans afirmaven fer o haver fet alguna acció de voluntariat”, dada que representaria 1,2 milions de voluntaris. La seva conclusió és que la societat catalana és participativa i solidària, i que el voluntariat és un tret que la identifica.

A més, la consellera ha recordat els diversos recursos que la Generalitat de Catalunya posa a disposició del voluntariat: Xarxanet, A l’Abast, Serveis d’Assesorament, Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya, Pla Nacional d’Associacionisme i Voluntariat i el projecte de llei del voluntariat de Catalunya, que va ser aprovat a finals de l'any passat.