El desfibril·lador d'una farmàcia salva la vida a un home a Sants

El pacient, de 50 anys, va tenir un infart al vestíbul de l'estació de tren

La farmacèutica Elena Schröder mostra el desfibril·lador que va salvar la vida a un home a l’estació de Sants / DANNY CAMINAL / ANAHI GALLARDO

1
Es llegeix en minuts
MAURICIO BERNAL / Barcelona

La primera fase de la implantació d'una xarxa de desfibril·ladors a totes les farmàcies de Barcelona ha demostrat aquest dimecres per primera vegada la seva utilitat, quan dues farmacèutiques han salvat la vida d'un home d'uns 50 anys que havia tingut un infart al vestíbul de l'estació de Sants.

"L'home estava blau" 

Les germanes Elena i María Schröder han utilitzat el desfibril·lador instal·lat des del desembre al seu local, i amb l'ajuda d'una infermera que passava pel lloc, i que s'ha ocupat d'administrar els massatges cardíacs, han mantingut amb vida el pacient fins que han arribat els equips d'emergència. "L'home estava blau i semblava que s'anava a ofegar", han dit després d'atendre'l.

30 farmàcies amb desfibril·ladors 

Notícies relacionades

La Farmàcia de l'Estació és una de les 30 farmàcies barcelonines que des del desembre disposen d'un desfibril·lador, i el tenen gràcies a un programa pioner a Espanya. "Per a nosaltres és una satisfacció molt gran", ha declarat Xavier Vilda, gerent de Barcelona Salut, l'associació de metges que és darrere de la iniciativa.

En la iniciativa hi col·laboren l'Associació de Farmàcies de Barcelona (AFB) i el Col·legi de Farmacèutics, i Laboratoris Ferrer i la Fundació Axa s'encarreguen del finançament. Està previst que totes les farmàcies barcelonines disposin d'un desfibril·lador el 2016.