Educació preveu mantenir el nombre d'Erasmus però en retalla la durada

El temps a l'estranger baixa de nou a sis mesos

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport preveu mantenir el nombre de 40.000 universitaris espanyols becats per al nou Programa Erasmus Plus, que ha entrat en vigor aquest mes de gener, i ha limitat les estades a un semestre, que oscil·la entre els cinc i els sis mesos, en consonància amb l'Espai Europeu d'Educació Superior.

Així ho ha anunciat la secretària d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, Montserrat Gomendio, en una roda de premsa, en què ha explicat els criteris de repartiment dels 53,4 milions d'euros que la Unió Europea dóna a Espanya per al curs que ve (2,2 milions més que l'any passat), als quals se sumaran 18 milions d'euros del departament d'Educació.

Per a aquest curs 2013-2014, el departament que dirigeix José Ignacio Wert va sumar als 51 milions de la Unió Europea, 15 milions, però aquesta partida va augmentar fins als 34, gràcies a l'aprovació de 19 milions addicionals als Pressupostos Generals de l'Estat.

Estades semestrals

"Tenim una disminució pressupostària, però no disminueixen les mobilitats. Es promourà que les estades siguin semestrals", ha indicat la 'número dos' d'Educació, que ha aclarit que fins ara, la durada mitjana dels estudiants superava els sis mesos i fins i tot alguns continuaven el curs sencer.

Per als qui vulguin prolongar l'estada, Gomendio ha indicat que seran les universitats les que s'encarreguin de finançar-ho. Per a això, les institucions universitàries comptaran amb dotze milions d'euros -uns set milions més que en edicions anteriors--, bé per a les despeses de gestió del programa, bé per allargar les estades.

Pel que fa a la quantitat al mes que percebran els estudiants beneficiaris del programa, la secretària d'Estat ha explicat que la Comissió Europea ha establert una forquilla d'entre 200 i 400 euros al mes i que Espanya ha establert una quantitat mitjana per a tots els universitaris de 250 euros.

Més recursos a les Canàries

Notícies relacionades

Els alumnes de rendes baixes comptaran amb cent euros addicionals, igual que els qui realitzin pràctiques. Els estudiants precedents de regions perifèriques, com les Canàries, rebran entre 650 i 750 euros mensuals.

"Amb això es pretén evitar que les quanties siguin massa petites perquè així els estudiants no hagin de dependre de les famílies", ha indicat Gomendio, alhora que ha assegurat que "prima la qualitat a la quantitat" pel que fa a les beques.