Una dona dóna a llum en una gasolinera de Caldes de Montbui

Dos mossos de servei van assistir la partera abans que arribés l'ambulància

1
Es llegeix en minuts

Dos agents dels Mossos d'Esquadra que es trobaven de servei van assistir dimecres a la nit una dona que va donar a llum quan es trobava amb la seva parella en una gasolinera de Caldes de Montbui (Vallès Oriental).

Segons la Policia de la Generalitat, el dia 27 cap a les 21 hores, un treballador de la gasolinera va trucar al número d'emergències 112 i va explicar que una dona havia trencat aigües a l'interior del seu vehicle.

Dos agents que es trobaven fent tasques de seguretat ciutadana als voltants de la gasolinera s'hi van acostar i van comprovar que la dona, asseguda en la part posterior del vehicle, estava a punt de donar a llum.

La dona i la seva parella, tots dos de nacionalitat gambiana, estaven molt nerviosos i angoixats per la situació. Abans que els serveis mèdics haguessin arribat, el cap del nadó va començar a aparèixer, i per això els agents es van posar al costat de la mare per a auxiliar-la en el part i li van anar explicant el que havia de fer en relació amb la respiració i les contraccions.

Notícies relacionades

Uns minuts més tard va arribar una ambulància, però abans que hi hagués temps de baixar el material necessari per al part, la dona va donar a llum acompanyada pels agents i un dels tècnics de l'ambulància. El part va tenir lloc dins del vehicle dels pares, i al néixer la criatura va ser abrigada i posada sobre la mare, encara que sense tallar el cordó umbilical, ja que no hi havia present cap metge i els assistents no volien córrer riscos.

Els mateixos policies van conduir el vehicle particular fins al Centre d'Assistència Primària de Caldes de Montbui acompanyats per un dels tècnics de l'ambulància. A l'arribar al centre sanitari, un dels metges de guàrdia va assistir la mare i el nadó i va tallar el cordó umbilical. Posteriorment, tots dos van ser traslladats a un centre hospitalari que va certificar que tant la mare com el nadó es trobaven en perfecte estat de salut.