Les facultats d'Educació apugen el llistó per atraure alumnes brillants

El pla de millora de Magisteri estudia incorporar entrevistes personals per ingressar a la carrera

1
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / Barcelona

Magisteri davant el futur. Després d'uns anys de dubtes, i fins i tot de certa resistència, la universitat ha pres finalment la iniciativa i s'ha posat mans a l'obra per millorar la capacitació professional dels mestres, peça clau per combatre l'encara elevada taxa de fracàs escolar que hi ha a Catalunya. Un equip d'experts ja està treballant en un pla per revisar la formació dels futurs docents, en què s'estudia, entre altres novetats, la creació d'un nou sistema d'accés a la universitat (per exemple, amb entrevistes personals com les que ja fan altres països).

El pla de millora de la formació del professorat, que impulsa la Generalitat i en què participen nou universitats, preveu iniciar en els pròxims anys una revisió en profunditat dels estudis d'Educació, "avaluant i identificant les innovacions que han suposat millores amb la implantació dels actuals graus, adaptats al marc de Bolonya", indica Miquel Martínez, catedràtic de Teoria i Història de l'Educació a la Universitat de Barcelona (UB) i coordinador de l'equip que redacta el projecte.

Notícies relacionades

"No es tracta de reformar els continguts, sinó d'estendre l'ús de les tecnologies digitals, de millorar el nivell de llengües i matemàtiques i sobretot de millorar la manera com s'ensenya en les facultats", afegeix. El canvi, doncs, haurà de comptar amb la necessària implicació dels professors universitaris.

>> Llegiu la informació completa sobre el futur de la carrera de Magisteri a e-Periódico.