DIADA FRUSTRADA

Suspesos els castells de Tarragona al quedar-se sense ambulàncies

1
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES
TARRAGONA

Tarragona va patir ahir un fort revés en el seu objectiu de convertir-se en capital castellera, ja que es va veure obligada a suspendre la diada de Sant Magí, que organitza l'ajuntament amb la participació de les quatre colles locals. Arran d'una caiguda dels Xiquets del Serrallo a l'intentar carregar el cinc de set, amb una dotzena de contusionats, la tardança de les ambulàncies que els van portar a l'Hospital de Santa Tecla -més d'una hora després encara no havien tornat a la plaça de les Cols- va causar la suspensió, ja que la seva presència és preceptiva.

L'ajuntament va explicar en un comunicat que les ambulàncies no van poder tornar a la plaça en el temps previst -«com és habitual en aquests casos»- pel col·lapse a l'hospital. «Els ferits es van haver de quedar a les ambulàncies fins que hi va haver llits disponibles», va dir. Tot i així, el director de l'hospital, Xavier Oliach, va negar que hi hagués hagut cap col·lapse i va aclarir que en una hora van ser atesos sis pacients traslladats en ambulància des de l'actuació castellera. «Aquesta dada demostra que l'hospital ha tingut una activitat normal, i he d'afegir que no tenim problemes per falta de llits», va dir.

Notícies relacionades

Els Xiquets del Serrallo van treure ferro a la caiguda i van destacar que havien fet el millor castell en 14 anys, el set de set. «Només l'acotxadora [que queda per sota de l'enxaneta que corona el castell] ha quedat ingressada, però està bé i només és per la mesura protocol·lària d'estar 24 hores en observació al patir un cop al cap», van precisar.

EL FERIT A GRÀCIA / El casteller de la Vila de Gràcia que ahir va ingressar a l'Hospital Clínic de Barcelona arran d'una caiguda -que també va obligar a suspendre l'actuació- pateix «una lesió medul·lar de la qual encara no es coneixen les conseqüències», va informar ahir la Coordinadora de Colles Castelleres. «Està conscient i fora de perill», va afegir.